AB Texel doet overname in Duitsland

Nieuws
27-03-2021 | Door Tim de Jong

AB Texel Group is voor AGRAVIS Raiffeisen AG het veevoertransport gaan verzorgen voor twee productielocaties in Duitsland. Beide partijen zijn hiertoe een meerjarige samenwerking aangegaan per 1 maart jl. Onderdeel van de samenwerking is de overname van het transport van RWZ Rhein-Main eG door AB Texel Group.

AB Texel Group is nu de logistieke partner van AGRAVIS voor de productielocaties in Wiesbaden en Neuss en verzorgt voor deze locaties het vervoer van veevoer naar de veehouderijen. Hiertoe heeft AB Texel Group het transport van de huidige logistieke partner RWZ overgenomen. De 17 medewerkers van RWZ zijn mee overgegaan en in dienst gekomen bij AB Texel Feed Deutschland GmbH. Deze Duitse dochteronderneming van AB Texel Group legt zich volledig toe op het transport van veevoer. Aan het wagenpark van AB Texel Group zijn door de overname 15 trucks en bulktanks toegevoegd.

AGRAVIS en AB Texel Group zijn een langdurige samenwerking aangegaan. Jörg Sudhoff, logistiek directeur van AGRAVIS Raiffeisen AG, geeft aan: “We hebben voor AB Texel Group gekozen vanwege de kennis van de agrarische sector en de mogelijkheden die AB biedt om door middel van datadashboards de logistieke processen inzichtelijk te maken en te optimaliseren.”
Dennis Wetenkamp, CEO van AB Texel Group, vult aan: “We zijn verheugd dat we onze expertise in mogen zetten voor een partner als AGRAVIS. Als logistieke partner willen we continue aansluiten op de vraag van onze klanten en streven we gezamenlijk naar verbetering. We beschikken daarbij over een groot en dicht netwerk in agri- en foodtransport en bouwen voort op bijna 100 jaar aan ervaring.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-10-2020
Goorden-Wouw1.jpg

AB Texel neemt agrarisch transport Goorden Wouw over

Op 1 januari 2021 neemt AB Texel Group de transportactiviteiten van Goorden Wouw B.V. over. Met deze…
Nieuws
29-05-2023
Eelco de Vries Transport (2)

Eelco de Vries Transport naar AB Texel

Eelco de Vries Transport BV uit Emmeloord wordt per 1 juni overgenomen door AB Texel. Hiermee verstevigt AB Texel…
Nieuws
03-04-2018
Nieuwe_DAF_AB_Texel_Group-1400.jpg

26 DAF FTG Trekkers voor AB Texel

Het steeds maar groter wordende AB Texel heeft een serie nieuwe DAF trucks in bedrijf genomen. Het gaat deze keer om…