Auvinen kiest voor Scania V8

Geplaatst door

De Finse vervoerder Auvinen kennen we vooral van de bizar uitgedoste Mercedes-Benz bulkcombinaties. Nieuw is dat het bedrijf nu een nieuwe Scania V8 inzet voor het bulktransport. De Scania ziet er geweldig uit maar Auvinen bleef heel wat dichter bij het origineel dan wat we van hem gewend zijn.

De Finse supertruckspecialist Auvinen, winnaar van de BIGtruck Trophy 2018, laat op Facebook even de nieuwe Scania zien, waarmee sinds kort gewerkt wordt. Dit model vervangt de zogenoemde Gunfighter, die na 930.000 trouwe kilometers, is ingeruild.

Deze nieuwe Scania is komend weekend te zien op de Power Truck Show in Finland, de thuiswedstrijd voor Auvinen, wiens bedrijf in Helsinki is gevestigd. De nieuwe gaat hetzelfde werk oen als de Gunfighter, dus rijden met cement en met as. Bij een bedrijf als Auvinen wordt 'het'niet alleen verdiend met de show. Ongetwijfeld ga je hier meer van zien op onze website! Stay tuned! 

Het spuitwerk is erg fraai, en als je het ons vraagt is dit mooier dan de 'over de top' uitgevoerde Actros 'Lowrider' combinatie. Opvallend is dat er gekozen is voor een R-cabine met een normaal dak. De truck is voorzien van een bullbar, een extra diepe zonneklep en een stuk plastic voor de onderkant van de voorruit. Dat laatste is een beetje jammer als je het ons vraagt, maar verder is dit een bijzonder geslaagde en strakke combinatie. Achter de cabine, weggestopt achter de spoilerset zien we nog net een paar dikke schoorsteenpijpen. Foto's: Arto Simola.