Belgische federale politie doet inval bij Litouws transportbedrijf

Geplaatst door

De Vlaamse inspectie heeft weer een bedrijf bezocht en daar een achttien vrachtwagens aan de ketting gelegd. Het gaat om een niet nader genoemd bedrijf in Geluwe, niet ver van de grens bij Kortrijk. Dat meldt de Belgische Federale Politie.

Volgens de Federale Politie betreft het een Litouws bedrijf waar werd gezocht op overtredingen in de sociale sfeer, arbeidsomstandigheden en lonen van personeel. In totaal werden 25 personeelsleden verhoord. Zij kwamen onder meer uit Wit-Rusland, Oekraïne en Kirgizië. Er werden achttien trucks in beslag genomen na constatering van overtredingen op sociale wetgeving.

Het bedrijf werkt met chauffeurs uit Polen, Litouwen en Estland en was al langer in het vizier van de handhavingsdiensten. Er zou gerommeld zijn met de ijking van tachografen en met technische keuringen. Er werd direct een boete van 40.000 euro opgelegd. Een andere aanleiding voor een bezoek aan het bedrijf waren klachten van omwonenden die overlast ervoeren van op het bedrijfsterrein verblijvende chauffeurs gedurende het weekend.