Nieuws
18-07-2021 | Door Iep van der Meer

Het boek over De Bruin Transport is een groot succes geworden. Het idee was om er 300 exemplaren van te verkopen maar de teller staat inmiddels op 2000 stuks, en de teller loopt nog steeds. De winst is door de uitgever inmiddels over gemaakt naar twee goede doelen, en het boek is nog steeds te bestellen!

De prijs van het boek was gebaseerd op 300 verkochte exemplaren maar door het enorme succes werd er een mooie winst gemaakt. Van het begin af zijn de mannen achter het boek vrijwillig in het project gestapt, zonder winstoogmerk. Zij vinden dat geld dat overblijft dan ook naar organisaties moet gaan die de financiële hulp goed kunnen gebruiken. Besloten is om de winst te gebruiken voor twee goede doelen. 

’t Suyderhuys
De eerste donatie van €4000 gaat naar woonzorgcentrum ’t Suyderhuys in Surhuisterveen. Het Suyderhuys is zwaar getroffen tijdens de tweede coronagolf. Een van de cliënten had ook een boek besteld, maar is helaas overleden aan COVID-19. De donatie wordt gebruikt voor de aanschaf van een BeleefTV, die erg in trek is bij mensen met een beperking en ouderen met en zonder dementie. 

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie
De tweede donatie bedraagt maar liefst €15.000, en dit geld gaat naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker gesteld. Op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 kinderen aan deze afschuwelijke ziekte.

Het Prinses Máxima Centrum heeft één ambitie: Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Kinderen die in dit centrum worden behandeld, hebben vaak weinig toekomstperspectief en hopelijk kan deze mooie bijdrage er voor zorgen dat hun verblijf iets aangenamer zal zijn.

Wij van BIGtruck zijn onder de indruk, niet alleen van het boek wat echt een aanrader is, maar ook van de prachtige donaties. Met het boek over De Bruin Transport hebben de schrijvers en samenstellers niet alleen een prachtig stuk transportgeschiedenis vastgelegd, maar steunen ze ook maatschappelijke doelen. Het mooie is dat de goede doelen niet, zoals zo vaak als verkoop praatje gebruik zijn. Wij wisten bijvoorbeeld niet eens dat het de bedoeling was om dat geld over te maken naar deze twee mooie goede doelen. Chapeau heren! Echt grote klasse!

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Het boek over De Bruin Transport is nog steeds te bestellen via deze link! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-05-2021
IMG_8136-1400.jpg

Uniek Boek over De Bruin Transport

De Bruin uit Surhuisterveen was ooit een begrip in heel Europa. Honderden van deze witte trucks met de bekende bruin-…
Nieuws
08-10-2020
HC001.jpg

Boek over De Bruin Transport Surhuisterveen

Transportbedrijf De Bruin uit Surhuisterveen heeft nog steeds een legendarische klank onder veel chauffeurs.…
Nieuws
03-07-2021
Henk_Wijngaard_2021_voorkant.jpg

Nieuw boek over Henk Wijngaard: 'Met de vlam in de pijp'

Er is een nieuw boek verschenen over Henk Wijngaard. Onder de titel 'Met de vlam in de pijp' komt…