Boek over De Bruin Transport Surhuisterveen

Geplaatst door

Transportbedrijf De Bruin uit Surhuisterveen heeft nog steeds een legendarische klank onder veel chauffeurs. De trucks met de bruin-gele knoop in het logo waren een bekende verschijning en menige chauffeur heeft goede herinneringen aan die tijd. Helaas bestaat het bedrijf niet meer. Na de overname door Vos ging het hard bergafwaarts maar een groep ex De Bruin chauffeurs heeft nu een boek geschreven om de herinnering hoog te houden. 

De Bruin Transport groeide in de jaren zeventig als kool en later werden zelfs Lommerts, Newexco en het Oost Duitse Ostseetrans overgenomen. Uiteindelijk groeide het te hard en hield De Bruin de ontwikkelingen niet bij waarna de overname door Vos Logistics volgde. Dit tot grote spijt van veel chauffeurs.

Het boek wordt een historisch overzicht over de trucks, het werk en vooral de mensen die het bedrijf maakten tot wat het was. Interviews en anekdotes van chauffeurs, maar ook interviews met de directie maken deel uit van het boek. Verder zijn er heel wat schoenendozen onder het bed vandaan gehaald met foto's uit de goede oude tijd. Alles bij elkaar wordt het een prachtig document over een transportbedrijf dat jarenlang voorop liep in een tijd dat Nederland Transportland nummer één in Europa was. 

Het boek komt rond de jaarwisseling uit maar is nu al te bestellen. Door dat voor 1 december te doen krijg je 10 Euro korting en kost het geen 50 maar slechts 40 Euro, ex verzendkosten. Bestellen kan nu al via deze link!