Boerenprotest laait weer op, TLN roept op tot actie

Nieuws
21-07-2020 | Door Iep van der Meer

Morgen dreigen de boeren zich weer te roeren met acties. Vanuit het hele land willen ze naar Bilthoven oprukken waar het hoofdkantoor van het RIVM gevestigd is. Hoewel er hier en daar verboden zijn ingesteld tegen het protesteren met landbouwtrekkers lijkt er toch weer veel overlast te kunnen ontstaan. Overigens zijn die verboden vrij zinloos, aangezien een landbouwtrekker helemaal niet op de snelweg mag komen. Toch slagen de boeren er keer op keer in om toch gewoon via de snelwegen, onder politiebegeleiding hun punt te maken.

Inmiddels heeft TLN de boeren opgeroepen om het wegvervoer niet te hinderen. Volgens TLN keert de transportsector zich zelfs tegen de landelijke actie. ,,Onze chauffeurs en transporteurs verdienen hun geld beroepsmatig op de weg, zij hebben niet de luxe om thuis te werken’’, zo reageert voorzitter Elisabeth Post van branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) op de oproep van de boeren morgen vooral thuis te werken. Het is echter maar de vraag of mevrouw Post wel namens de hele transportsector spreekt. Heel veel transport is namelijk agrarisch gerelateerd en veel bedrijven die in die sector actief zijn omarmen en ondersteunen de noodkreet van de boeren.

TLN roept de veiligheidsregio’s op om in te grijpen als de bevoorrading van Nederland morgen in gevaar komt, maar het is maar de vraag of haar achterban het daar mee eens is. Het zou zomaar eens weer een hete woensdag kunnen worden. Wordt vervolgd.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-10-2019
Broekens.jpg

How dare you TLN!

Het is ongelofelijk wat een vastberadenheid en inzet de boeren laten zien de laatste weken. Ze zien het voortbestaan van hun bedrijven…
Nieuws
12-12-2020
IMG_6724_1.jpg

TLN roept op tot actie tegen boerenblokkades

De boerenprotesten waarbij distributiecentra geblokkeerd worden stuiten op onbegrip bij TLN. Voorzitter Elisabeth…
Nieuws
16-10-2019
boerenfile.jpg

TLN vraagt boeren om rekening te houden met wegvervoer

Transport & Logistiek Nederland, de grootste organisatie in het wegvervoer, snapt dat boeren…