Compacte DAF alleskunner voor Wessels

Geplaatst door

Transportbedrijf J. Wessels & Zn BV uit Vriezenveen heeft een nieuwe DAF CF450 6x2 trekker met autolaadkraan in gebruik genomen. Een compacte alleskunner, want deze DAF is niet alleen inzetbaar als trekker, maar met een afneembare laadbak ook als motorwagen met aanhangwagen. Het bijzondere is dat het drie assige DAF chassis volstaat voor de opbouw van de 70 T/m HMF autolaadkraan.

Optimaal inzetbaar

De nieuwe DAF CF vervangt een vrijwel identiek voertuig, maar de autolaadkraan is met 70 ton/meter krachtiger dan de vorige. Deze, in Denemarken gebouwde kraan heeft een bereik van 17 meter van zich zelf, en maar liefst 34 meter met de JIB. De truck wordt in de meest uiteenlopende werken gebruikt en met name bij machineverplaatsingen of op de bouw is een compacte bouw een groot voordeel. Wessels zocht dan ook naar een zo wendbaar en optimaal inzetbaar mogelijk voertuig.

Wide Spread

Veldhuizen Wagenbouw verplaatste de luchtgeveerde, gedwongen gestuurde DAF naloopas 41 cm naar achteren waardoor de asafstand tussen as twee en drie nu 181 cm bedraagt. Daarnaast werd de ophanging  en de luchtvering van de derde as aangepast voor de 10 ton aslast. Uiteraard werd ook het remsysteem aangepast. Door deze wijzigingen bedragen de aslasten nu 10 ton op de vooras, 11,5 ton op de aangedreven as en nog eens 10 ton voor de naloopas. De  autolaadkraan werd opgebouwd door Vlarotech BV in Benningbroek. 

Familiebedrijf

Familiebedrijf J. Wessels & Zn BV in Vriezenveen is naast het werk met autolaadkranen voor met name de bouwsector actief in het transport van algemene lading met schuifzeil opleggers, uitzonderlijk vervoer en het vervoer en de distributie van staal. Het bedrijf is actief in Nederland, België en Duitsland.