Compacte Mercedes SLT trekkers voor Westdijk

Geplaatst door

Westdijk heeft twee nieuwe Mercedes Benz Actros SLT trekkers in bedrijf genomen met een extra korte wielbasis. Vanwege het feit dat alle vergunningen voor de trailers op deze afmeting staan werden de beide nieuwe trekkers ingekort door Veldhuizen Wagenbouw.

Standaard bedraagt de afstand tussen as 1 en as 3 390 centimeter maar dat is nu dus 360 centimeter. Westdijk zet voor dit werk veel Volvo trucks in maar koos deze keer voor Mercedes-Benz. Vooral de vloeistofkoppeling, de zogenaamde Viab of Turbo Koppeling was reden voor de aanschaf van deze SLT trekkers. Met deze vloeistofkoppeling kan zonder slijtage worden weggereden en gemanoeuvreerd. Als versnellingsbak is er een geautomatiseerde 16 bak. De krachtbron is de 15,6 liter grote zes cilinder OM473 met een maximaal vermogen van 630 pk. Het maximale koppel bedraagt 3000 Nm bij 1100 toeren. 

De trucks zijn uitgerust met de ruime GigaSpace cabine en fraaie zijfenders die de cabine optisch verlengen. Achter die fenders zijn de brandstoftanks, luchtketels en kisten ondergebracht. Binnen de korte wielbasis was daar namelijk maar amper plaats voor. Zoals je ziet aan de rechterkant vult de uitlaatdemper het gat tussen as 1 en as 2.