Concert at Sea: Mede mogelijk gemaakt door Volvo

Geplaatst door

De voorbereidingen voor Concert at Sea zijn in volle gang en daar draagt het Meppeler bedrijf InterStage een behoorlijk steentje aan bij. Zij zetten hun nieuwste paradepaardje in, namelijk een Volvo FH 460 Globetrotter. Je zou kunnen zeggen dat Concert at Sea mede mogelijk is gemaakt door Volvo.

Met twintig vaste medewerkers en een veelvoud aan ingehuurd personeel bouwt InterStage in heel Europa tijdelijke podium-, dak- en vloerconstructies. Het transport voor opdrachten buiten Nederland besteedt de podiumbouwer grotendeels uit aan een vaste transportpartner. Bekende evenementen die gebruikmaken van de podia van InterStage zijn bijvoorbeeld het Eurovisie Songfestival, Serious Request, de Zwarte Cross en Concert at Sea.

Met de Volvo FH en vier open trailers verzorgt InterStage het transport van podiummaterialen voor evenementen in binnen- en buitenland. Remco Braakman: “Onze vorige Volvo FH uit 2005 had 600.000 km op de teller en was nog niet op het einde van zijn technische levensduur. Dat we toch hebben gekozen voor een nieuwe truck, komt onder andere door het gunstige verbruik van de Euro 6 step C-motor. Het is een zuinige en natuurlijk schonere motor waarmee we zonder ontheffing in de binnenstedelijke milieuzones kunnen komen.” In samenspraak met Rick Krieger, vertegenwoordiger bij Nijwa Zwolle, kreeg de nieuwe Volvo FH 40 pk meer vermogen dan de vorige truck. “Onze trailers zijn meestal afgevuld met systeemsteigers en andere zware constructiematerialen, waardoor we vaak met een totaalgewicht van net geen 50 ton rijden.”

Op de foto's zie je de nieuwste Volvo tijdens het opbouwen van het enorme podium. De nieuwe Volvo is voorzien van bijna alle beschikbare uitrustingspakketten die Volvo beschikbaar heeft voor dit model. Naast de comfortverhogende opties zoals een zonnescherm, elektrisch bedienbaar dakluik en in het dashboard geïntegreerd kleurendisplay, is ook gekozen voor het Airflow-pakket met spoilers, cabinefenders, skirts en onderrijbeveiliging en het Active Safety-pakket, dat naast de wettelijk verplichte veiligheidssystemen tevens Lane Change Support en Driver Alert Support bevat.