DAF XF.510 voor Nieck de Vries

Geplaatst door
Truck Service Friesland in Heerenveen, kortweg TSF genaamd, heeft een hele dikke DAF XF.510 FTS Super Space Cab afgeleverd aan Nieck de Vries. Die letters FTS staat voor sleepas- trekker, en dat ziet er gewoon dik uit!
 
Binnen het dealerbedrijf werd de trekker omschreven als 'een pronkje' en dat is Fries voor een pronkstuk. Daar is geen woord aan gelogen want er is niks aan het toeval overgelaten bij deze trekker. De truck is voorzien van een 16-gangen handgeschakelde ZF versnellingsbak met intarder. Het voertuig is uiteraard voorzien van de nieuwste de verplichte en uitermate doeltreffende systemen als AEBS, ACC, LDWS. Voor het gemak van de berijder zit er een Truckphone in waarmee de smartphone via bluetooth aan gekoppeld kan worden.
 
De trekker is opgebouwd naar klantenwens in de werkplaats van Truck Service Friesland, zo werd er in eigen beheer een achterbumper gebouwd welke zo kort mogelijk tegen de spatborden is gebouwd om de “staartstraal” naar de steunpoten zo klein mogelijk te houden. Tevens werden er een lampenbeugel met vijf verstralers op het cabinedak gebouwd evenals een slimcool standairco. Onder de bumper werd een onderlip gemonteerd met vier bloklampen en twee daglampen. Het spuitwerk is tot in de puntjes verzorgd door  ESA Trucks in de eigen spuiterij. Ook het interieur werd stevig onderhanden genomen. Royal Class Interiors maakte er wat moois van.