Dakar: Technische problemen voor Van den Brink

Geplaatst door

De Dakar rally blijft onvoorspelbaar, zo blijkt vandaag weer voor Martin van den Brink. Zijn opmars richting de Top 10 in het algemeen klassement werd vandaag ruw verstoord door technische problemen. Wat er aan de hand is weten we nog niet maar de Renault Sherpa is nog niet binnen als we dit schrijven.

Gisteren ging het nog super met het team en op tv zagen we beelden van een springende Sherpa. Met vier wielen los van de grond leek Martin ontketend in zijn opmars naar de top van het klassement. En over die onvoorspelbare Dakar, één ding is wel voorspelbaar, namelijk het succes van de Kamaz trucks. Die blijven de top tien domineren, gevolgd door de MAZ.

Pech was er ook voor team De Rooy. Janus van Kasteren verloor meer dan 50 minuten in de achtste etappe door bandenpech en een heel zacht duin wat maar niet lukte. Uiteindelijk lukte het Jan van de Laar om Janus uit het duin te trekken. Ook Vick Versteijnen liep tegen technische problemen aan. doordat het ophanglager kapot was functioneerde zijn vierwielaandrijving niet meer en dan houdt het ook gauw op in het zand. 

Pascal de Baar doet al niet meer mee voor het klassement maar hij laat zich wel steeds vooraan zien. Pascal: ,,Binnen een half uur hadden we alle ‘de Rooy’s’ al ingehaald. Daarna gingen we de drie MAZ’en voorbij. Vervolgens zagen we Gert vaststaan in duinen. Uiteraard hebben we hem losgetrokken, alleen jammer dat we veel tijd verloren met het pakken van het sleeplint…”, vertelt Pascal als hij over de finishstreep komt. 

Snelste Nederlander in de trucks was vandaag Pascal de Baar op een 12e plek. Richard de Groot kwam met zijn brandweer Renault truck als 15e binnen, gevolgd door Janus van Kasteren. Jan van de Laar werd 17e, Michiel Becx 18e en Gert Huzink 21e. Ed Wigman van Riwald Dakar Team stuurde zijn MAN op een 27 plaats over de finish.

Over Martin van den Brink hebben we op dit moment nog geen informatie, alleen dat hij nog niet binnen is wegens technische problemen.