Dakar, zoekplaatje, heel veel actie en technische uitdagingen

Geplaatst door

De Dakar rally is nu volledig losgebarsten en zoals verwacht nemen de vier Kamaz trucks de leiding. Daar achter vechten de Nederlanders om top tien noteringen en niet eens onverdienstelijk.

De eerste echte etappe was vooral lastig qua navigatie, maar er waren ook spannende klimmetjes en gevaarlijke paden vol stenen die een aanslag deden op de banden. Janus van Kasteren en Martin van den Brink, ondersteund door Mitchel van den Brink doen goede zaken in de top tien. Vick Versteijnen kan er nog niet helemaal bij komen maar hij lijkt zijn routine te vinden in de Iveco. Daarmee lijkt het team van De Rooy samen met Mammoet Rallysport sterke ijzers in het vuur te hebben. Tegen het geweld van de vier Kamaz trucks lijken ze niet opgewassen maar met vier trucks kun je wel een strategie ontwikkelen waarmee de mannen ver kunnen komen.

De Groot jump!

Gert Huzink kreeg te maken met pech waardoor zijn mooie zesde plek verdampte. Een gescheurde buis tussen de intercooler en de turbo zorgde er voor dat de dieselmotor amper nog power had, maar gelukkig bracht het hybride systeem uitkomst. Daarmee kon de finish toch op eigen kracht bereikt worden, maar wel op ruim vier uur achter de leiders in de wedstrijd. Pascal de Baar houdt momenteel de vlag van het Riwald Rally Team hoog met een elfde positie algemeen, dus net buiten de top tien. Ook de andere Nederlanders zitten er goed bij, met opvallend het Firemen Dakar Team op een negende plek! Op de foto zie je een mega jump van Ben de Groot, een sprong die wonderlijk genoeg geen schade veroorzaakte aan de truck of de bemanning.