De nieuwe Alpha Leeuw van MAN: de TGX Individual Lion S

Nieuws
04-03-2021 | Door Iep van der Meer

Eén jaar na de onthulling van de nieuwe MAN Truck Generatie, gaat de MAN TGX Individual Lion S de weg op. MAN viert met dit bijzondere vlaggenschip de eerste verjaardag van de geheel vernieuwde lijn MAN trucks.  De TGX Individual Lion S biedt dan ook ongeëvenaarde exclusiviteit. Zijn sportieve uiterlijk en unieke design- en uitrustingselementen laten nauwelijks nog iets te wensen over.

De indrukwekkende truck trekt uiterlijk de aandacht door de carbondelen op de bumper en spiegels, en door diverse rode accenten die het opvallende ontwerp van de nieuwe MAN truckgeneratie nog eens extra onderstrepen. Het stijlvolle radiatorontwerp met zijn zwarte lak en chromen sierstrips die door rode belijning worden geaccentueerd, de optionele dakbeugel met vier led-lampen, roestvrijstalen voor- en zijbeugels, zwarte wieldoppen en het exclusieve MAN Individual zonnescherm zorgen voor opvallende, krachtige looks.

Sportieve accenten

Ook in de ruime en comfortabele cabine is exclusiviteit gewaarborgd. Rode stiksels op het multifunctionele lederen stuurwiel benadrukken het sportieve karakter van de MAN TGX Individual Lion S. Ook de stoelbekleding van alcantara leer is voorzien van rode stiksels en de armsteunen en portierbekleding zijn nauwgezet op elkaar afgestemd. De hoofdsteunen zijn voorzien van een rode MAN-leeuw. Lion S-belettering siert de chromen portierlijsten en rode veiligheidsgordels versterken de dynamiek die de MAN TGX Individual LION S uitstraalt.

Comfortsteering

Het standaard comfortpakket voor de chauffeur - met zaken als premium stoelen, een uitgebreide stuurverstelling en het volledig digitale 12,3 inch grote kleurendisplay - zorgt ervoor dat de werkomgeving in de ruime cabine van de Individual Lion S iedere chauffeur zal bekoren. Talrijke assistenten - waaronder Adaptive Cruise Control Stop & Go, MAN ComfortSteering, Lane Return Assist LRA, Lane Change Assist, Turn Assist en High Beam Assist - staan klaar om de chauffeur te helpen z’n taken op de meest ideale manier uit te voeren.

Individual Comfortpakket

Met het optionele MAN Individual Comfortpakket, dat in de plaats komt van het bovenbed, zijn rustgevende breaks voor de chauffeur gegarandeerd. Het pakket omvat onder meer een ruime bovenkast voor maximaal 1.400 liter extra opbergruimte en de mogelijkheid om een keukenblok met magnetron en koffiezetapparaat in te bouwen. Een optionele 22 inch televisie aan de zijwand boven het bed zorgt voor de nodige ontspanning voor de chauffeur, al helemaal in combinatie met de comfortabele, verwijderbare tv-loungestoel.

Tot 640 pk!

Bij de nieuwe MAN TGX Lion S draait het niet om een mooi design en handige functies alleen. Dankzij de leverbare MAN D26 en D38-motoren - met vermogens van 510 tot 640 pk - bewijst deze truck in elk opzicht dat hij de alfa-leeuw in elke (transport)vloot is. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor meer informatie over de MAN Individual Lion S!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-02-2021
MAN-tgx-eot-individual-lion-s-3LR.jpg

Nieuw topmodel van MAN: TGX Individual Lion S

Precies een jaar geleden kon BIGtruck in Bilbao kennis maken met de nieuwe MAN-trucks. Het bleek achteraf…
Nieuws
24-04-2016
Sleen3-1400.jpg

Lion King MAN nu compleet met Pacton Flex-XL

Inmiddels is het al weer een jaar geleden dat Jan van Sleen zijn nieuwe MAN 'Lion King' op de weg zette. Met…
Nieuws
25-09-2020
GvdBrink4_LR.jpg

Eerste nieuwe MAN TGX voor G. van den Brink

Familiebedrijf G. van den Brink uit Nijkerkerveen is een van de eerste die een nieuwe generatie MAN TGX in…