De Nieuwe Keulse in Venlo is verkocht

Geplaatst door

Chauffeurscafé De Nieuwe Keulse, aan de oostkant van Venlo, nabij de vroegere grensovergang naar de Duitse A61, is verkocht. Dat houdt in dat deze uitspanning met bijbehorende truckparkeerplaats, gaat verdwijnen. 

De zaak is opgekocht door tuincentrum Van Cranenbroek. Dit tuincentrum krijgt de medewerking van de gemeente Venlo om het terrein aan de oostkant van Venlo opnieuw in te richten. De gemeente beoogt er een groot winkelgebied van te maken en een en ander op te knappen, nu het gebied niet langer als grens met onze oosterburen fungeert.

Uitbater Ludo Stroink van De Nieuwe Keulse wilde natuurlijk op de bestaande locatie blijven en hij wees de gemeente erop, dat het eerder meer dan minder parkeergelegenheid voor trucks nodig heeft. Bovendien kan bij exceptioneel vervoer mooi dichtbij de grens van begeleider gewisseld worden en kunnen vervoerders daarop wachten bij De Nieuwe Keulse. Inmiddels heeft de rechter echter geoordeeld dat De Nieuwe Keulse geen gebruik meer mag maken van het parkeerterrein.

Dit bericht wordt later aangevuld.