Nieuws
03-08-2021 | Door Tim de Jong

De Rotterdamse vervoerder De Rijke heeft 25 DAF’s XF 480 in gebruik genomen, ter vervanging van evenzoveel oudere modellen.   

Barend van der Heijden is bijna twee decennia in dienst bij het hechte, zelfstandige familiebedrijf en als Business Unit Manager onder meer verantwoordelijk voor het totale voertuigpark. “Voor de Benelux praat je dan over 135 trekkende eenheden, 55 trailers (Tautliners, geconditioneerd en silo red.) plus ongeveer 250 verschillende containerchassis. Tel je onze vestiging in Frankrijk erbij gaat het al gauw over 250 tot 300 voertuigen. Het grootste gedeelte is uitgevoerd als trekker, maar in Frankrijk rijden ook de nodige bakwagens en mega-combi’s.”

Van CF naar XF

In het verleden was ook de DAF CF nog in de kleuren van De Rijke te zien, maar inmiddels kiest het bedrijf voor de XF. De Rijke zegt al sinds de jaren zeventig klant te zijn van DAF. Kenmerken van de nieuwe 480-ers zijn de betere chauffeursstoel,  comfortbed, magnetron, standairco en koelkast.

De nieuwe trucks worden afgeleverd met een voor de Code 95 meetellende cursus die de mannen vertrouwd moet maken met de ins en outs van hun nieuwe DAF.    

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-02-2020
DAF_480_FTS_Kraantrekker_PAX_2_1.jpg

DAF werkpaarden voor PAX Groep

De PAX Groep heeft twee nieuwe DAF trucks in bedrijf genomen. Het gaat om een XF480FAN motorwagen en een XF480FTS, beide…
Nieuws
23-04-2021
Mega_Trailer_PAX_1.jpg

PAX Groep breidt uit met mega trailers

De PAX Groep breidt de vloot uit met megatrailers, maar dan wel hele bijzondere. De nieuwe Pacton trailers zijn…
Nieuws
05-03-2020
VW-fabriek.jpg

Coronavirus: Volkswagen test chauffeurs aan de toegangspoort

Chauffeurs die naar de Volkswagenfabriek in Emden komen, worden alvorens ze het terrein op…