Duitse spoorwegen eisen half miljard van truck-industrie

Geplaatst door

De Duitse spoorwegen, het Duitse leger en nog enkel Duitse overheidsbedrijven eisen een half miljard euro van de truck-industrie. Het spoor verwijt de truckbouwers dat ze teveel berekend hebben voor trucks die het Duitse spoor, het leger, e.d., tussen 1997 en 2011 in gebruik hebben genomen.

Volgens het Duitse persbureau DPA is de claim zorgvuldig voorbereid en is de schade nauwkeurig door experts doorgerekend. Een groep van instanties waaronder de Bundeswehr heeft de gegevens over de aanschaf van trucks over de periode waarin het truckkartel actief was, doorgeschoven naar het spoorbedrijf, dat nu met een gezamenlijke claim komt.  “De truck-industrie moet zijn verantwoordelijkheid nemen”, aldus de spoorwegen en de Bundeswehr. “We staan open voor een gesprek om tot een passende oplossing te komen.”

In de periode 2016-2017 legde de Europese Commissie de truckbouwers boetes op van in totaal zo’n vier miljard euro, omdat ze illegaal prijs-informatie met elkaar hadden gedeeld. Daimler betaalde met bijna een miljard euro het hoogste boetebedrag.