Duitsland zint op hogere belastingaftrek voor chauffeurs

Nieuws
12-08-2019 | Door Tim de Jong

De Duitse overheid bestudeert nieuwe regels voor personeel dat langer onderweg is om het werk te kunnen doen. Zo overwegen de Duitsers dat personeel dat langer dan acht uur onderweg is voor het werk, 14 in plaats van 12 euro per uur te laten aftrekken van de loonbelastingaanslag.

Voor binnenlandse dienstreizen die langer dan 24 uur duren, kan 28 in plaats van 24 euro per dag worden afgetrokken. Het Duitse parlement moet hier nog over stemmen.

Vrachtwagenchauffeurs

Chauffeurs mogen wanneer ze een dag niet thuiskomen in het voorstel acht euro in plaats van vijf euro per dag aftrekken. Dit geldt ook voor de dag die je nodig hebt om bij je truck te komen en voor de dag van de terugreis, van je stand[plaats weer naar huis. Per nacht van huis zou je er drie euro op vooruit gaan. Voor veel chauffeurs gaat dat toch optellen.

We houden je op de hoogte over deze ontwikkeling bij onze oosterburen. We melden dit, omdat in het najaar onderhandelingen starten voor een nieuwe CAO.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-12-2018
Elvis_LKW_LR.jpg

Duitsland: Chauffeurslonen al naar vierduizend euro

In Duitsland wordt de vraag naar chauffeurs zo nijpend, dat de lonen al oplopen tot 4.000 euro bruto.…
Nieuws
30-05-2018
brenny.jpg

Chauffeurslonen VS lopen op tot 80.000 dollar

In de VS is het tekort aan chauffeurs zodanig opgelopen, dat bedrijven al jaarsalarissen tot 80.000 dollar…
Nieuws
28-05-2017
Actie3.jpg

Stem op je nieuwe CAO!

Op de website jeachterban.nl, een initiatief van het CNV, staan precies de laatste CAO voorstellen omschreven. Omdat er nogal wat…