Eco Race in Mauretanië aangekomen

Nieuws
08-01-2018 | Door Alex Miedema

Vandaag was de eerste rallydag in Mauretanië, maar helaas alsnog niet een erg geschikte etappe voor de trucks.  Met zijn gemiddelde snelheid van 118 kon (de op 150 km/h begrensde) Gerard de Rooy niet tippen aan de 144 km/u die Mathieu Serradori haalde met zijn (onbegrensde) buggy. De Rooy gaf 19.56 toe op de Fransman. Onderweg was de Brabander nog heel even nerveus: “Er ging een olielampje branden. Dat moesten we even controleren, maar het was niks.”

Dirk Schuttel (navigator All Star Zetros): “Het ging vreselijk hard, constant rond de 130 kilometer per uur. De dag was super, geen foutjes gemaakt. Het enige moment was dat we een afstapje tijdens het inhalen net iets te hard genomen hebben. Verder gewoon het gas kunnen houden en heel erg veel mensen ingehaald.”

Aad van Velsen was als een van de eersten de grens van Mauretanië over en ging meteen maar een dutje doen.  Toen ze dan eindelijk los mochten, viel hem vooral de leegte op. "We weten ondertussen dat we goed door kunnen rijden en toch het materiaal heel kunnen houden dus dat hebben we dan maar weer gedaan. Het was vandaag alleen maar zand en aan het eind een aantal duinen met kamelengras dus hobbelden we nu over het gras in plaats van stenen."

Morgen staat het eerste deel van de marathonetappe op het programma, waar in het bivak niet geserviced mag worden. Laten we dus hopen dat alle Nederlanders de spulletjes een beetje heel houden. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-01-2018
1btaerleg4.jpg

Stuiteren over stenen in derde etappe Africa Race

De deelnemers van de Africa Eco Race moesten vandaag 421 kilometer afleggen tussen Agdal en Assa, in…
Nieuws
05-01-2018
1btzetros1.jpg

Langste etappe ooit bij Africa Race

De vierde etappe van de Africa Eco Race was de langste uit haar historie: 497 kilometers stenen met een toefje zand,…
Nieuws
10-01-2018
unnamed_22.jpg

Dag vol kamelengras in de Africa Race

De Nederlandse truckers in de Africa Eco Race hebben nog maar weinig duinen gezien.