Een Ford F-Max in Tijnje!

Geplaatst door

De Ford F-Max maakte vorig jaar zijn entree in Europa en hoewel dat niet heel hard gaat zie je ze toch steeds vaker. Zo keek ik zojuist uit mijn keukenraam toen ik deze blauwe Roemeense Ford F-Max voorbij zag komen! Natuurlijk moest ik daar een foto van maken, dan begrijp je.

De Roemeen was in Tijnje om spullen op te halen van een veiling. De man rijdt nu bijna een jaar met de Ford en afgezien van wat kleine AdBlue storingen in het begin functioneert de 500 pk sterke trekker uitstekend. Volgens hem rijdt het bedrijf waar hij voor werkt inmiddels met vijf Ford trucks.

In ons land wordt de Ford F-Max (nog) niet verkocht maar in landen als Polen, Italië, Tsjechië, Hongarije en Portugal is dat al wel het geval. Ook op die markten gaat het niet heel hard maar er worden wel degelijk Ford trucks verkocht. In Tsjechië bijvoorbeeld rijdt CSAD Logistic Ostrava al met twaalf nieuwe F-Max trucks. Dit bedrijf heeft ook vijf Ford mega trekkers in bedrijf, maar die zijn van het oudere Cargo 1848 model. Dat kon niet anders, want de F-Max is er nog niet als mega trekker.  Update: Dit blijkt niet te kloppen. Nieuwe informatie leert dat de F-Max inmiddels ook als megatrekker leverbaar is. de Cargo modellen werden eerder al aangeschft, nog voordat er sprake was van de F-Max.

Ook in Polen rijdt zijn inmiddels de eerste Ford F-Max modellen afgeleverd, en wel aan Kurier Team-2000 uit Olkusz en aan rallyrijder Wojciech Chachuala uit Bielsko-Biala. Deze Poolse rallykampioen runt namelijk zijn eigen logistieke bedrijf. 

In alle gevallen gaat het tot nu toe om de 500 pk uitvoering met een hoge cabine en een 4x2 chassis. Aan andere modellen, waaronder een lowdeck trekker wordt momenteel hard gewerkt. Voor een update over Ford Trucks in Europa klik je hier! Voor onze BIGtruck RoadTest met de F-Max klik je hier!

Foto's en bron: 40ton.net

Video's