Eerste DAF 10x4 trucks voor A. Jansen BV

Geplaatst door

DAF trucks dealer De Burgh heeft de eerste drie DAF CF 480 FAD Construction 10x4 kippers afgeleverd aan A. Jansen BV in Son. De trucks zijn als 8x4 gebouwd door DAF Trucks waarna er bij Estepe een extra as is ondergebouwd. Die as is gebaseerd op een DAF 183N-as met originele DAF-naven en schijfremmen. Onderhoud en reparatie zijn dus eenvoudig met bestaande originele DAF componenten. De ESTEPE-as is voorzien van luchtvering en kan worden geheven.

Bij de opbouw van deze vijf asser profiteert DAF van de uiterst compacte Euro-6 uitlaatdemper. Deze kan in combinatie met een staande uitlaat tussen as 1 en 2 gemonteerd worden. Een Y-vormige brandstoftank tussen de beide aangedreven assen zorgt voor voldoende brandstof. De uiterst compacte kippers zijn van het ‘Construction’ type van DAF. Deze voertuigen zijn uitgerust met rechte voorassen, stalen voorbumpers en een grille met een afwijkende profilering. De vijf assige DAF FAD Construction is een origineel DAF product met de originele fabrieksgarantie.

De wettelijk toegestane aslasten bedragen van voor naar achter drie keer tien ton en twee keer 9,5. Daarmee haalt deze vijf asser een totaal toegestaan terreingewicht van 49 ton. De DAF trucks zijn door AJK in Bochholt voorzien van een geisoleerde kipperopbouw met hydraulische milieukleppen.