Einride: chauffeur werkt gewoon vanuit huis

Geplaatst door

Chauffeur zijn en altijd werken vanuit huis. Dat is een van de voorspellingen van Einride, het jonge Zweedse bedrijf dat proef rijdt met vol elektrische, zelf rijdende trucks van 27 ton GVW. Truck Simulator, maar dan in het echt.

Elektrisch en autonoom, dus het wegvervoer zal in de toekomst geen gebruik meer maken van dieselolie en de chauffeur zit thuis te werken achter zijn of haar pc, waar een stuurtje aan is gekoppeld zoals gamers die bijvoorbeeld Truck Simulator spelen, dat heel goed kennen. Daarmee houdt de chauffeur/operator niet een, maar meerdere trucks onder controle, als het aan Einride ligt. We zijn benieuwd wat de diverse RDW’s in Europa hiervan denken.

Distributie

Let wel, het gaat hier om distributiechauffeurs, waarbij de elektrische, zelf rijdende vrachtwagen waarmee Einride in Zweden al onderweg is, meerdere adressen op een dag belevert en nog niet te ver van de thuisbasis opereert. Einride zit nu nog in een proeffase met deze werkwijze, maar zal binnen twee à drie jaar serieus aan de gang gaan, mits wettelijke obstakels dan uit de weg zijn geruimd.

Klik hier voor het hele verhaal!