FH16 Globetrotter XXL voor Kees in 't Veen

Geplaatst door

Chauffeur John Overdam heeft van zijn werkgever Kees in 't Veen een nieuwe Volvo FH16 Globetrotter XXL gekregen. Een speciale truck voor een speciale chauffeur, want John reed in de afgelopen 19 jaar maar liefst 2,9 miljoen kilometers.

John reed in de afgelopen 19 jaar onder meer met een Volvo NH en een FH 16. Beide trucks zijn bewaard gebleven en dat leverde mooie foto's op bij de aflevering van de nieuwe truck.

John Overdam (61) is 32 jaar in dienst bij Kees in ’t Veen. Sterker, hij was de eerste chauffeur die Kees in dienst nam. In die tijd is het bedrijf uitgegroeid tot specialist in tankoplegger- en tankcontainertransport van gevaarlijke en ongevaarlijke stoffen. Het bedrijf regisseert voor zijn opdrachtgevers het gehele logistieke proces. Specialisme, toewijding en een groot verantwoordelijkheidsgevoel zijn voor Kees in ’t Veen van groot belang. Ieder chemisch product heeft zijn eigen productspecifieke kenmerken die vaak een aparte behandeling vereisen. Dat vraagt om extra deskundigheid. Alle chauffeurs zijn ADR-gecertificeerd en bekend met de verschillende lokale situaties. Zij zien toe op de aanwezigheid van alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen.

Echt mijn merk

Het wagenpark bestaat uit een vloot van 115 trekkers en 250 opleggers. Het merendeel van de vloot bestaat uit Volvo-trekkers. Voor John Overdam echte chauffeursauto’s. “Voor mij is Volvo bedrijfszekerheid en veiligheid. Het is een truck die vertrouwen geeft en ervoor zorgt dat je elke keer weer veilig thuiskomt. Daarnaast heeft iedere Volvo een uitstekend rijgedrag en is comfortabel. Het is echt mijn merk.” 

Volvo FH16 Globetrotter XXL

In 2002 ging John met de Volvo NH Euro 3 rijden. Na 1,2 miljoen kilometer stapte hij over op een Volvo FH16 Euro 5 waarmee hij 1,7 miljoen kilometer heeft gereden. De 2,9 miljoen kilometer die hij bij elkaar heeft gereden is alleen mogelijk door zeer efficiënte inzet, korte laad- lostijden en een uitstekende planning. Daarnaast was er alleen het reguliere onderhoud nodig, dus geen reparatie aan motor, versnellingsbak of cardan.

NH met 2,4 miljoen op de klok

Beide trucks lopen nog steeds mee in het gewone werk van Kees in ’t Veen Tanktransporten. Volgens Kees in ’t Veen is de Volvo NH de beste die Volvo ooit gebouwd heeft. De kilometerstand bedraagt momenteel 2,4 miljoen kilometer. De huidige chauffeur, Jack Luijk, verzorgt de Volvo NH tot in de puntjes en rijdt regelmatig zonder problemen naar Portugal. Het enige ongemak is de belangstelling onderweg: iedereen wil foto’s maken. 

Enthousiaste reacties

Voor John stond er onlangs een nieuwe Volvo FH16 Globetrotter XXL klaar. John: “De reacties zijn zeer enthousiast. Zowel van klanten als op de weg. Dikke duimen omhoog, raampjes open bij collega’s. Ik heb wat mijn hartje begeert en dankzij Volvo en In ’t Veen veel plezier in mijn werk.”