FNV: CAO beroepsgoederenvervoer blijft van kracht

Nieuws
03-06-2020 | Door Tim de Jong

De leden van FNV Transport & Logistiek zijn akkoord met het ongewijzigd verlengen van de cao Beroepsgoederenvervoer. Door de coronacrisis was het niet mogelijk om een nieuwe cao overeen te komen. De cao is verlengd met terugwerkende kracht van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020.

De vorige cao liep af op 1 januari 2020 en had een nawerking tot 1 april van dit jaar. De beroepsgoederenvervoersector is door de coronacrisis hard geraakt en de toekomst blijft onzeker. Om de sector niet nog langer zonder cao te laten zitten, hebben bonden en werkgevers nu voor verlenging gekozen.

Het idee om de onderhandelingen te staken vanwege grote onzekerheden is overigens afkomstig van de werkgevers. Nu veel trucks stil staan en er vrijwel niets meer nieuw wordt verkocht, juist in sectoren waar normaal gesproken veel vrachtvervoer nodig is, bestaat de vrees dat er in de maanden die voor ons liggen faillissementen in het wegvervoer zullen volgen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-05-2021
Actietruck-T-L-FNV_1.jpg

Nieuwe CAO een stap dichterbij

Van een nieuwe CAO in het beroepsgoederenvervoer is nog geen sprake. Maar bonden en werkgevers hebben een voorstel dat voor…
Nieuws
10-04-2017
schavemaker.jpg

FNV laat Schavemaker ruim 250.000 euro loon nabetalen

Transportbedrijf Schavemaker leefde de cao voor het beroepsgoederenvervoer volgens het FNV  niet…
Nieuws
01-03-2021
Actie3.jpg

FNV en CNV sturen werkgevers ultimatum om CAO

FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen zeggen een ultimatum te hebben gestuurd aan de werkgevers…