Ford komt met een F-Max limited edition: de Blackline

Nieuws
01-02-2021 | Door Tim de Jong

Het Turkse truckmerk Ford verbaasde vriend en vijand op de IAA van 2018 met de nieuwe F-Max. Met een keurige Euro 6 aandrijflijn en 500 pk vermogen lijkt dit een concurrerend aanbod te worden, ook in West Europa. Nu komt er zelfs al een gelimiteerde serie de markt op.

Door corona is de introductie van Ford in het westen van Europa nog altijd niet gebeurd. Inmiddels komt het merk met een gelimiteerde serie van 250 trucks, de Blackline. Die is goed herkenbaar aan de zwarte sportstrepen die ouderen nog wel kennen van de Ford Mustang. Daarvan maakte Ford een leuk filmpje, waar de generatiekloof grappig tot uiting komt.

De F-Max Blackline heeft zwarte spiegelhuizen en wielen, zwarte koplamphuizen en natuurlijk de striping van de sportwagen van weleer. Ook het interieur is in Blackline-stijl met mooi leer op stoelen en stuur inclusief blauwe streepjes en pianolak-zwarte portiergrepen.

Ook deze F-Max komt met een dertien liter motor van 500 pk, waaraan een Traxon-bak van ZF is gekoppeld. Met een van de eerste F-Max trucks die naar het westen van Europa kwamen, maakte BIGtruck als eerste een rij-impressie. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor dat verhaal!  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-09-2018
Ford_F-MAX.jpg

Ford onthult F-Max op de IAA

Ford Otosan onthulde vanochtend op de IAA in Hannover de F-Max truckserie voor de klasse boven 16 ton GVW. De Turken willen…
Nieuws
23-02-2021
ford_fmax_tuning_transshop_11.jpg

Pimp your Ford F-Max

De Ford F-Max zien we steeds vaker rijden en meestal gaat dat om standaard uitgeruste vloot auto's. In de landen waar deze trucks…
Nieuws
01-08-2019
IEP_8007-1400.jpg

Ford F-Max in BIGtruck Rij-impressie

In BIGtruck nummer acht die nu live staat kun je alles lezen over de exclusieve rij-impressie die we maakten met de…