Ford stelt TIP aan als servicedealer voor West Europa

Nieuws
20-08-2019 | Door Tim de Jong

Ford Trucks besteedt de service en aftersales van hun nieuwe truckserie, waarvan het introductie in West-Europa voorbereidt, uit aan TIP Trailer Services. TIP beschikt in West Europa al over een aantal werkplaatsen. In Nederland worden de Toscon-vestigingen van TIP servicewerkplaats van Ford.

Nadat Ford zich heeft gevestigd in het Midden-Oosten, Afrika, Rusland en Turkije, blijft Ford Trucks het aantal nieuwe dealers in de Europese markt uitbreiden. Tegelijkertijd worden de inspanningen versneld om in 2020 uit te breiden naar 51 landen. In navolging van het internationale succes van de nieuwe truck F-MAX, die voor het eerst te zien was op de IAA Hannover Commercial Vehicles Show en de prijs ‘International Truck of the Year’ in de wacht sleepte, heeft Ford Trucks een overeenkomst gesloten om het aantal servicevestigingen in West-Europa snel uit te breiden. 

Op basis van de overeenkomst die Ford Trucks en TIP Trailer Services tekenden, zal TIP garantieservices en onderhoud voor Ford Trucks in de regio aanbieden. In Nederland zal Toscon Trailer Service, onderdeel van TIP, op de locatie in Maasdijk starten met deze service. 

“De wereldwijde waardering en aandacht voor de FMAX, die we vanaf nul hebben opgebouwd, was een belangrijke drijvende kracht achter de uitbreiding van onze internationale groeidoelstellingen. Parallel aan onze groeidoelstelling op de West-Europese markten zal de samenwerking met TIP Trailer Services aanzienlijk bijdragen aan ons streven naar continue klantenondersteuning. We geloven dat deze samenwerking voor beide partijen zeer vruchtbare resultaten zal opleveren,” aldus Ford Trucks. De nieuwe truckserie is ontwikkeld bij Ford Otosan in Turkije.

BIGtruck Online Magazine reed al met de Ford, als enige vakblad in ons land. Klik " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hier voor dit exclusieve verhaal!