Nieuws
15-03-2019 | Door Iep van der Meer

Jongeneel Transport vervoert voortaan gas met een truck die rijdt op gas! Daarbij kan de lading niet als brandstof dienen, want de door LNG aangedreven Volvo vervoert flessen met propaangas en heftruckgas voor Primagaz. 

Jongeneel Transport uit Valkenburg (Zuid-Holland) is gespecialiseerd in ADR-transport van industriële en vloeibare gassen, waaronder LNG. De nieuwe Volvo FM LNG 6x2-bakwagen is uitgerust met een 420 pk motor, een Globetrotter LXL-cabine en een brandstoftank van 205 kg LNG voor een actieradius tot 1.000 kilometer. “We hebben voor een bakwagen gekozen omdat we met deze truck bij alle klanten kunnen komen”, zegt technisch directeur Ard Jongeneel van Jongeneel Transport. “Dankzij de gestuurde naloopas is het een wendbare truck, waardoor we ook bij klanten waar de ruimte beperkt is goed uit de voeten kunnen.” Het bedrijf heeft sinds vorig jaar al drie Volvo FH LNG-trekkers in de vloot. “De rijprestaties zijn gelijk aan die van een diesel en een LNG-trekker is zelfs stiller dan een diesel. Dit wordt positief ontvangen door de medewerkers,” aldus Jongeneel.

Stimulans

Hij volgt de ontwikkelingen over de LNG-teruggaveregeling van de overheid, die hoogstwaarschijnlijk een vervolg krijgt, op de voet. Hoewel deze accijnsteruggaveregeling eind vorig jaar gestopt is, vertrouwt Jongeneel erop dat de overheid CO2-reductie in het transport blijft stimuleren en met een oplossing komt. “We zijn blij dat er een nieuwe regeling in de maak is. Dat wegen we wel degelijk mee en is een goede stimulans om samen met onze klant te blijven investeren in LNG-voertuigen. Waarschijnlijk gaan we dit jaar nog een aantal LNG-trucks in gebruik nemen.”

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-12-2020
Volvo_LNG-truck_3-1400.jpg

Vier Volvo LNG trucks voor HST Groep

De HST Groep uit Enschede heeft vier LNG-trucks in gebruik genomen. Het gaat om Volvo FH460 trekkers die worden ingezet…
Nieuws
29-10-2020
volvo-fm-lng-vsdv-plus-supermarktLR.jpg

VSDV gaat winkelen met Volvo FM op LNG

Transportbedrijf VSDV (Van Straalen de Vries) uit Zwaagdijk heeft een order voor zes nieuwe Volvo FM LNG-trekkers…
Nieuws
13-06-2018
Volvo_FH_LNG_Jooren_Transport_LR.jpg

Eerste klanten voor LNG Volvo's

Volvo heeft de eerste LNG trucks geleverd aan klanten in ons land. Het gaat om Van Overveld, St. van den Brink, Jooren,…