Geen MMBS voertuigen meer op ECT Terminals

Nieuws
22-12-2017 | Door Iep van der Meer

Dat is nog eens goed nieuws, zo vlak voor de kerstdagen. De ECT ontzegt met onmiddellijke ingang de toegang tot de terminals voor MMBS voertuigen. Dat zijn ongekentekende trucks die zorgden voor oneerlijke concurrentie.

Afgelopen zomer ontvingen we van diverse chauffeurs foto's van teruggekeurde vrachtwagens die zonder kenteken containers aan het vervoeren waren. Daarbij was het meest opvallend een oude Volvo trekker die duidelijk niet aan de Euro-6 eisen voldeed, maar die wel in de milieuzone actief was. Die posting lees je hier, en daar kregen we heel veel reacties op, ondermeer van het bedrijf wat die dingen inzet. Zij vonden het erg innovatief en het zou juist een kans zijn om nieuwe chauffeurs in te laten stromen. 

De door BIGtruck ingelichte instanties zoals de Politie Rotterdam Rijnmond, de Zeehavenpolitie, het Havenbedrijf Rotterdam én Transport en Logistiek Nederland waren aanvankelijk verbaasd over deze gang van zaken, maar ze riepen ook in koor dat dit niet de bedoeling was. Er is waarschijnlijk achter de schermen heel wat vergaderd, en de containerrijders met de afgeknotte driehoeken kregen te maken met een grote belangstelling van de politie. Regelmatig kregen we foto's te zien van die combinaties achter een politiebusje bij een controle.

Alle gedoe heeft uiteindelijk toch geleid tot een doorbraak. TLN, de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf en de Zeehavenpolitie geven aan dat het gewoon is toegestaan om met zo'n MMBS te rijden op de Maasvlakte, mits aan alle voorwaarden voldaan wordt. De belangrijkste zijn het hebben van het T- rijbewijs en de beperkte maximale snelheid van 25 kilometer per uur. 

Daarmee is het dus niet verboden, maar het belangrijkste statement maakt de ECT. Die verbied vanuit het oogpunt van veiligheid en kentekenregistratie met onmiddellijke ingang de toegang tot de terminals voor de ongekentekende combinaties. Laten we hopen dat de andere terminals dit voorbeeld volgen, dan houdt het vanzelf weer op met deze oneerlijke vorm van concurrentie.

 

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-02-2020
container.jpg

Coronadip dreigt voor Rotterdamse haven

Het Coronavirus heeft de Chinese economie lamgelegd. Een groot deel van de industrie ligt plat en dat heeft ook…
Nieuws
24-09-2018
IEP_2642-1400.jpg

Slimme Broshuis containertrailer

Tijdens de IAA in Hannover presenteert Broshuis een nieuw systeem voor het verstellen van het multi functionele container…
Nieuws
03-07-2023
353451120_6445353988887677_4722183861846220404_n

Reachstacker plet bestelwagens

Op de containerterminal in het Overijsselse Hasselt is een reachstacker gekanteld en op twee servicewagens terecht gekomen.…