Nieuws
24-04-2018 | Door Tim de Jong

G.S. van den IJssel Olie & Transport uit Berkel en Rodenrijs is de afgelopen eeuw uitgegroeid van eenmansbedrijf naar een internationaal opererend olie- en transportbedrijf. Het honderdjarig bestaan werd op 24 maart 2018 gevierd. Bezoekers konden onder meer de nieuwste aanwinst bewonderen: een Volvo FH 6x2 bakwagen, maar de blikvanger was natuurlijk een gerestaureerde F16 uit 1990.

Ruim zeshonderd gasten, onder wie chauffeurs met hun familie, leveranciers en klanten uit binnen- en buitenland, stonden gezamenlijk stil bij de honderdste verjaardag. De oorsprong van het moderne olie- en transportbedrijf ligt in de turf, die door Cees van den IJssel met de trekschuit naar klanten in de omgeving werd verscheept. De trekschuit maakte enkele jaren later plaats voor paard en wagen toen de handel in kolen op gang kwam. Na de Tweede Wereldoorlog stapte Nederland langzaam over op huisbrand- en stookolie. Van den IJssel anticipeerde daarop met de aanschaf van een aantal Volvo-tankwagens. Het verzorgingsgebied breidde zich snel uit tot de buitengrenzen van Nederland. Ook nu nog levert G.S. van den IJssel brandstoffen en smeermiddelen op locatie bij onder meer kwekerijen, loon- en transportbedrijven. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in tanktransport van bitumen, vloeibare zwavel en chemicaliën door heel Europa.

F89, F16

De oudste Volvo die bij G.S van den IJssel reed, is een Volvo F89 uit bouwjaar 1976. Deze trekker is sinds kort te bewonderen in het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep en ontbrak om die reden bij het jubileumfeest. Wel stonden er een onlangs volledig gerestaureerde Volvo F16-trekker uit 1990 en de nieuwste Volvo FH 6x2 bakwagen naast elkaar te glimmen. De laatste is met een wipkar als combinatie in gebruik voor geconditioneerd plantentransport naar Italië. “Dat heeft niets met olie te maken, maar ik kon het werk overnemen van een collega-transporteur”, aldus Robin van den IJssel. Die nuchtere mentaliteit kenmerkt de ondernemerszin waarmee hij, en de drie generaties voor hem, al een eeuw lang succesvol inspelen op kansen in de markt.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-01-2019
Volvo_FM_LNG_St_van_den_Brink1LR.jpg

Veertien Volvo LNG-trucks voor St van den Brink

St van den Brink uit Ermelo voegt veertien Volvo LNG-trucks toe aan de vloot. De levering komt tot stand…
Nieuws
19-06-2018
T2018_0242.jpg

Speciale jubileumversie van Volvo FH

Om de introductie van de Volvo FH in 1993 – een kwart eeuw geleden – te vieren, brengt Volvo Trucks de Volvo FH 25…
Nieuws
06-10-2020
nieuwe-volvo-fm-wesseling-logistics.jpg

Elf nieuwe Volvo trucks voor Wesseling Logistics

Wesseling Logistics & Warehousing uit Sassenheim heeft onlangs negen nieuwe Volvo’s FM aangeschaft.…