Ginaf terug in Nederlandse handen

Nieuws
15-10-2020 | Door Iep van der Meer

Ginaf Trucks is terug in Nederlandse handen. Het Chinese CHTC verkocht het bedrijf aan het zittende, Nederlandse management, bestaande uit Dirk Inia, Jan-Willem van der Krol en Michelle Yang. Roeland van der Woude is aangesteld als Managing Director en mede aandeelhouder.

Van der Woude heeft ruimte ervaring binnen de nationale en internationale maakindustrie. Voor verdere versterking van de marktpositie wordt met diverse partijen gesproken.
 
Van Ginkel’s Automobiel Fabrieken
GINAF is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat teruggaat tot 1948 toen de gebroeders van Ginkel een bedrijf in de handel en reparatie van vrachtauto’s startten. De naam staat dan ook voor Van Ginkel’s Automobiel Fabrieken. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een vooraanstaande speler op de markt voor de speciale voertuigen, met name voor het bouwtransport. Als gevolg van de bouwcrisis aan het begin van deze eeuw, kon de automotive tak van CHTC het bedrijf in 2011 overnemen. In de afgelopen periode van ruim acht jaar heeft CHTC GINAF geleid en geïnvesteerd in nieuwe markten en technologie, zoals elektrische voortstuwing. Inmiddels heeft CHTC de focus verlegd en besloten zich terug te trekken uit GINAF.
 
Het management, langdurig werkzaam voor GINAF, heeft de handen ineengeslagen en een bedrijfsplan opgesteld. Dit heeft geleid tot een succesvolle overname. GINAF is hiermee terug in Nederlandse handen. De focus van GINAF ligt na de overname weer op de Nederlandse en Europese markt met het leveren van innovatieve en duurzame transportoplossingen, zoals Wide Spread as-opstellingen en Zero Emission-aandrijvingen. Dat betekend onder meer dat de 8x8 terug komt en dat Ginaf de draad weer op pakt met volledig zelf ontwikkelde chassis. 
 
Over GINAF
GINAF Trucks Nederland B.V. is een Nederlands bedrijf, opgericht in 1948. GINAF is specialist in de ontwikkeling en productie van speciale transportoplossingen. Zo is het bijvoorbeeld de een-na-grootste leverancier van elektrische aangedreven vrachtwagens in Nederland. Het bedrijf is al meer dan veertig jaar gevestigd in Veenendaal, waar alle ontwikkelings- en productieactiviteiten worden uitgevoerd. GINAF is onder andere ISO 9001-gecertificeerd.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-11-2020
IMG_4842a-1400.jpg

Vier Ginaf trucks voor Reko

Ginaf Trucks is terug in Nederlandse handen en onlangs werden er meteen vier trucks afgeleverd bij Reko in Raalte. Het gaat…
Nieuws
04-04-2017
HooftGinaf.jpg

Ginaf 10x4 voor Van Hooft Hoevelaken

Ginaf heeft een plaatje van een 10x4 afgeleverd aan Van Hooft Transport uit Hoevelaken. De indurkwekkende vijf-asser…
Nieuws
22-05-2016
Maurik-4.jpg

Dutch Dakar Experience 2016

Afgelopen zaterdag was Alex Miedema op het Eiland van Maurik voor de Dutch Dakar Experience. Hier een sfeerimpressie, met dank…