Hamburgse politie flitst vanuit 'aanhangwagen'

Nieuws
06-08-2018 | Door Tim de Jong

De politie van Hamburg is enthousiast over een proef waarbij hardrijders vanuit iets wat lijkt op een aanhanger gefotografeerd worden. De vraag is niet of, maar wanneer en hoeveel van deze flitskasten aangeschaft gaan worden, en dan niet alleen in Hamburg.

Ben jij ze al tegen gekomen? Het lijkt op een aanhanger, het staat op wieltjes, en als je er 'te hard' op aan rijdt zie je een flits en kun je een boete verwachten. In de 18.000 uren dat de flitsers actief zijn geweest, werden er al 28.000 overtreders geflitst. Dit zijn zeker niet alleen trucks, overigens. De stad Hamburg is erg te spreken over de effectiviteit van de mobiele flitskasten. Ook in andere delen van Duitsland zullen we ze hoogstwaarschijnlijk gaan zien, berichten Duitse media.

Met behulp van deze kasten stegen de boete inkomsten van 1,3 naar 4,4 miljoen euro. De Duitse media voegen eraan toe, dat ook de stationaire flitskasten veel vaker flitsen, ook hierbij stegen de boete inkomsten fors. Aangezien het bij deze mobiele snelheidscontroles niet nodig is dat er continu een agent bij aanwezig is, is het ook relatief eenvoudig om ze ergens te plaatsen en blijft er onder de streep natuurlijk meer over. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-10-2017
IEP_0462-1400.jpg

Celstraf voor smartphonegebruik?

Justitie wil strenger kunnen optreden tegen het gebruik van smartphones achter het stuur. Dat is ook hard nodig, want…
Nieuws
25-11-2016
superflitser.jpg

België heeft iets nieuws: de superflitser!

Nauwelijks zijn we te pakken genomen met de tolgelden die in België betaald moeten worden, of onze zuiderburen…
Nieuws
19-10-2017
IEP_0466-1400.jpg

Duitsland: Hogere bekeuringen

Met ingang van vandaag, 19 oktober 2017 voeren onze Oosterburen nieuwe tarieven in voor verkeersboetes. Opvallend is de forse…