HSF Logistics overgenomen door DFDS

Nieuws
26-01-2021 | Door Iep van der Meer

HSF Logistics wordt overgenomen door het Deense DFDS. De overname gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2021 zodra er toestemming is van de autoriteiten. Onder HSF Logistics vallen ook N&K Spedition en Skive Køletransport. In Duitsland valt Eurofresh onder de HSF groep, en voortaan dus onder DFDS. In totaal gaat het om 1800 medewerkers die overgaan naar DFDS en een vloot van 750 trucks en 1500 opleggers.

Voor de overname is toestemming nodig van de Europese mededingingsautoriteit en dat kan nog een maand of drie duren. De HSF Logistics Group is al vier generaties lang een familiebedrijf met als specialisme het vervoer van geconditioneerde goederen in Europa. Het bedrijf heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt, met onder meer de samenwerking en fusie met de N&K bedrijven in Scandinavië. Naast transport houdt HSF Logistics zich bezig met warehousing en verpakkingsmanagement.

De overname is aangegaan om er voor te zorgen dat de bedrijven verder kunnen groeien in de toekomst. In DFDS is een partij gevonden met, volgens HSF dezelfde normen en waarden ten opzichte van de medewerkers en de klanten. De activiteiten van beide partijen blijven nog gewoon doorgaan totdat de EU autoriteiten goedkeuring hebben verleend. De huidige directie met o.a. Simon Frederiks, Martin Gade Gregersen, Dennis Nijmeijer, Frank Kremer blijft aan om de overgang en de integratie van de beide bedrijven voor te bereiden. Volgens DFDS is er 296 miljoen Euro betaald voor de overname.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-12-2020
cid_image002_jpg01D6D60C.jpg

D&W Trans en BVB Logistics verder onder de naam Martson

Logistiek dienstverleners BVB Logistics en B&W Trams gaan verder onder de naam Martson. B&W…
Nieuws
14-12-2016
Van_Doesburg_Scania.jpg

G. van Doesburg neemt DTS over

Wie regelmatig transport vanuit Nederland naar Italië en vice versa heeft,  kent ongetwijfeld de twee specialistische bedrijven…
Nieuws
03-01-2021
Overname-Boekema-01.jpg

A.H. Boekema & Zn overgenomen door Jordy Brouwer

A.H. Boekema & Zn uit Heerenveen en Wartena is overgenomen door Jordy Brouwer Internationaal Transport.…