Iveco wint FIA European Truck Racing Championship 2019

Nieuws
10-10-2019 | Door Iep van der Meer

Iveco wordt voor het tweede opeenvolgende jaar bekroond tot de algehele winnaar van het FIA European Truck Racing Championship 2019 als technische sponsor van "Die Bullen von Iveco" - de samenwerking tussen Team Schwabentruck en Team Hahn. Jochen Hahn, achter het stuur van zijn Iveco Stralis, won de titel van FIA European Truck Racing-kampioen voor de zesde keer en behaalde de prestatie door het winnen van ten minste één race in elk evenement in 2019.

De overwinning past goed bij het sportieve imago van Iveco. Dit merk wist immers ook al twee keer de prestigieuze Dakar rally te winnen met Gerard de Rooy achter het stuur. De trucks die het team inzet voor truckracing zijn gebaseerd op de Stralis. 

De Stralis 440 E 56 XP-R 5,3-tons racetruck wordt aangedreven door een met FPT Industrial ontwikkelde Cursor 13-motor die een indrukwekkende 1180 pk levert. Deze voertuigen zijn specifiek ontworpen en uitgerust om 160 km/u te bereiken, de maximale snelheid die is toegestaan volgens de sportregelgeving. "We zijn opnieuw vereerd om het hart te zijn onder de motorkap van Schwabentruck en de Stralis van Hahn Racing. Onze Cursor 13, speciaal ontworpen voor de race, toonde een evenwicht tussen prestaties en duurzaamheid in uitdagende en veeleisende omstandigheden, in perfecte balans met het talent van de teams", zei Annalisa Stupenengo, President van FPT Industrial. "Dit is een ander bewijs van de kwaliteit van onze producten, het resultaat van onze voortdurende ontwikkelingen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-06-2017
Abart1.jpg

Limited Edition Iveco Stralis Abarth

Abarth was altijd hét sportmerk van Fiat, en dat is nog steeds zo. Iveco, het truckmerk van het Fiat concern, gaat…
Nieuws
30-09-2015
660_2015_Truckpulling_team_001.jpg

Van Dijk kampioen Truckpulling 2015

Het van Dijk Truckpulling team is Nederlands Kampioen geworden in de categorie 9,5 ton Hobbysport. Sorry? Een hobby…
Nieuws
06-03-2017
Truckrace.jpg

Truckracing terug op Zandvoort!

Truckracing komt terug naar het circuit van Zandvoort! Tijdens de Paasraces zullen de paardenkrachten weer losgelaten worden…