Janus op koers, problemen voor de Baar

Geplaatst door

De laatste etappe voor de rustdag was net ééntje te veel voor het Riwald Dakar Team. Gisteren was het drama bij Gert Huzink in de cabine, vandaag was de gifbeker voor Pascal de Baar. Hij werd geplaagd door een kapot achterste differentieel en daarmee is hij uitgevallen. 

Drama dus voor het Riwald Dakar Team want Pascal zat er steeds prachtig bij in de top tien. Waarschijnlijk is de schade te herstellen tijdens de rustdag maar dat betekent wel het einde van het algemeen klassement. Net als een nu uitstekend rijdende Vick Versteijnen die eerder al uitviel mag Pascal wel verder doorrijden, maar dan buiten het algemeen klassement. Daarmee wordt Pascal dus net als Vick een deelnemer in het 'spek en bonen' klassement.

Janus van Kasteren van Team de Rooy deed vandaag wel weer goede zaken. Hij kwam als vierde binnen achter twee Kamaz en een MAZ truck. Daarmee gaat Janus op een zesde plaats algemeen de tweede helft van de rally in en dat is een mooie uitgangspositie. Martin van den Brink werd vandaag 12e waarmee hij tevens een 12e plek in het algemeen klassement wist te halen. Martin had vandaag nog wel even een tegenvaller doordat hij een 4x4 aanreed in de duinen. Dat leverde de nodige schade op, maar niks wat niet te herstellen is gelukkig.

Vick Versteijnen kwam binnen op de 13e plaats, Gert Huzink op 16 en Richard de Groot met zijn rode Renault op 17. Michiel Becx van Team de Rooy werd 19e, vlak voor William de Groot en Jan van de Laar. 

Intussen wordt het algemeen klassement gedomineerd door de Russen. Andrey Karginov heeft de leiding, gevolgd door zijn Kamaz collega Anton Shibalov. Siarhei Viazovich staat met de rode MAZ op de derde plaats, gevolgd door Ales Loprais en Martin Macik. Beste Nederlanders tot nu toe is dus Janus van Kasteren op 6

Zoals gezegd, morgen is het rustdag maar dat betekent voor de monteurs alles behalve rust.