Jost Group werft 50 Belgische chauffeurs

Nieuws
15-09-2017 | Door Tim de Jong

Het Belgische bedrijf Jost Group, waarvan algemeen directeur Roland Jost onlangs korte tijd in een cel moest doorbrengen vanwege een onderzoek van justitie, heeft afgelopen weekend 50 nieuwe chauffeurs in dienst genomen.

Ze werden geworven tijdens een banenactie op de vestiging in Bierset. Het bedrijf lijkt duidelijk schoon schip te willen maken en heeft er belang bij dat het zich als een degelijke werkgever in België positioneert. Kandidaten voor het chauffeursvak konden meteen 'testrijden' in een simulator.

Het leidde ertoe dat Jost Group zo'n vijftig man uit de Belgische regio heeft aangetrokken om verder op te leiden tot chauffeur. In totaal boden zich zo'n 150 kandidaten aan, ook voor andere disciplines zoals monteur en heftruckchauffeur.

 

Jost Group kwam eerder zwaar onder vuur te liggen nadat het in hoog tempo trucks van een Belgisch, op een Slowaaks kenteken zette en met chauffeurs uit dit land ging rijden. De Belgische justitie stelde een onderzoek in, omdat België er ineens miljoenen bij inschoot in sociale premies. De actie van Jost Group komt op een moment dat Belgische media focussen op brievenbusfirma's in de sector waarmee sommige Belgische vervoerders zich mogelijk schuldig maken aan sociale dumping. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
20-01-2019
Sitra.jpg

Belgische Inspectie doet inval bij Sitra

In België zijn politie en inspectiediensten binnengevallen op het hoofdkantoor van vervoerder Sitra in Ieper.…
Nieuws
08-05-2017
Jost_Group.jpg

'Belgische justitie doet invallen bij Jost Group'

De Belgische justitie heeft invallen gedaan bij filialen van de Belgische vervoerder Jost Group, melden…
Nieuws
20-11-2017
nse-transport_1.jpg

Belgische politie legt 112 Slowaakse trucks aan de ketting

Het arbeids auditoraat Gent heeft samen met de politie bij een gecoördineerde actie in de haven…