Katoen Natie neemt Joosen over

Geplaatst door

Op 30 september 2019 heeft Katoen Natie het Vlaamse transportbedrijf Joosen overgenomen. Transport Joosen is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het transport van zeecontainers met een uitgesproken focus op doktransporten.

Onder de dagelijkse leiding van Kurt Joosen werkt een team van planners, administratief personeel en meer dan 180 chauffeurs. Met hun moderne vloot van trekkers en opleggers, aangevuld met een vast team van onderaannemers en gecombineerd met hun focus op software en nieuwe toepassingen, behoort Transport Joosen tot de toonaangevende transporteurs van de Antwerpse haven, aldus Katoen Natie.

Via haar zelfstandige transportondernemingen Valkeniersnatie NV en Katoen Natie Trucking NV heeft Katoen Natie reeds een sterke ‘transport’ aanwezigheid in de Antwerpse haven. De overname van Transport Joosen stelt Katoen Natie in staat om haar inzetbaarheid op transportgebied in de Antwerpse haven nog verder te versterken en zo de cruciale aan- en afvoer van containers naar haar magazijnen in de Antwerpse haven ook in de toekomst te blijven verzekeren.

In het verleden was er al een nauwe samenwerking tussen Transport Joosen en Katoen Natie. Ook na de overname blijft Kurt Joosen actief als leidende kracht achter transport Joosen. Alle werknemers van Transport Joosen, de volledige vloot en alle activiteiten van zowel Transport Joosen NV als Traxlars NV worden integraal overgenomen door Katoen Natie NV.