Nieuws
19-11-2019 | Door Iep van der Meer

Koninklijke Rotra uit Doesburg heeft de onderdelen wegtransport en logistiek verkocht aan Kuehne + Nagel. Mits de mededingingsautoriteiten de overname goedkeuren hebben de Zwitsers het voortaan voor het zeggen bij Rotra.

Het Zwitserse Kuehne + Nagel is een grote speler in de wereldwijde logistiek met een omzet van miljarden. Rotra heeft gekozen voor verkoop om op die manier de divisies wegtransport en logistiek veilig te stellen voor de toekomst. De koninklijke zal zich voortaan verder richten op de verdere uitbouw van zee- en luchtexpeditie en de binnenvaart.

In totaal werken er een kleine 800 mensen bij Rotra en volgens het bedrijf blijven die allemaal in dienst. De voorlichter meldt dat er geen ontslagen in Doesburg, Nieuw Amsterdam en in het Belgische Kampenhout op de planning staan. Koninklijke Rotra had ongeveer 200 eigen trucks.

Binnenvaart containerterminal Doesburg wordt ‘prefered supplier’ van Kuehne+ Nagel Ocean in Rotterdam waardoor het volume daar zal stijgen. De Keuhne + Nagel groep is bezig met een stevige expansie van het netwerk. Eerder dit jaar werd al de Jöbstl Group in Oostenrijk overgenomen.

Eind 2018 meldde Kuehne + Nagel nog dat het bedrijf wilde stoppen met de transportactiviteiten in Nederland. Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat het bedrijf in Peter Appel een nieuwe transportpartner had gevonden voor de Nederlandse markt. Wat de overname van Rotra voor gevolgen heeft voor die afspraken is niet bekend.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
30-10-2018
IMG_8088_1.jpg

Europees rommeltje rondom vakbekwaamheid

Met de import van niet Europese chauffeurs die hier met een werkvergunning aan de slag kunnen vraagt menigeen…
Nieuws
08-11-2018
oplegger_A67.jpg

Geen plek op parking, oplegger op de vluchtstrook

Gisteravond trof de politie een afgekoppelde oplegger aan op de vluchtstrook van de A67. De vluchtstrook…
Nieuws
29-05-2017
Bring-768x432.jpg

Roemeense Ikea-chauffeur spant proefproces aan

In Denemarken stapt een Roemeense chauffeur die voor Ikea rijdt naar de rechter omdat hij vindt dat hij…