Nieuws
16-07-2020 | Door Iep van der Meer

De Rotterdamse Fihuma Groep heeft een Volvo FH 460 10x4 in gebruik genomen met een zuig/blaas installatie als opbouw. De af-fabriek geleverde Volvo 10x4 is rondom luchtgeveerd en is voorzien van twee tien tons voorassen. 

Fihuma Groep zet de nieuwe Volvo vooral in voor het verwijderen en aanbrengen van dakgrind op wooncomplexen en kantoren. “Voorheen zetten we alleen trekker-opleggercombinaties in bij deze werkzaamheden”, vertelt Eric Nijemanting, eigenaar van Fihuma Groep. “In overleg met onze vaste machineleverancier hebben we een nieuw concept uitgedacht waarmee we nu en in de toekomst voldoen aan milieueisen en we bovendien het te laden gewicht konden optimaliseren.”

Wendbaar

Deze Volvo FH is goed voor 47 ton GVW en biedt dankzij de tridem asopstelling een optimale gewichtsverdeling. Door de liftbare, gestuurde naloopas in combinatie met Volvo Dynamic Steering is de truck ondanks de grote lengte toch wendbaar. “De chauffeur is zeer tevreden over hoe soepel deze truck stuurt. Wij moeten vaak in stadscentra en woonwijken zijn, waar de ruimte vaak beperkt is. We hebben hiermee een voertuig gekregen dat volledig aan onze verwachtingen voldoet. We zijn in het voortraject goed geholpen door de dealer, die alle details en bijzonderheden die van belang waren voor de opbouw onderling heeft afgestemd met Amphitec, dus daar had ik helemaal geen omkijken naar.” 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-01-2019
Volvo_FM_LNG_St_van_den_Brink1LR.jpg

Veertien Volvo LNG-trucks voor St van den Brink

St van den Brink uit Ermelo voegt veertien Volvo LNG-trucks toe aan de vloot. De levering komt tot stand…
Nieuws
19-06-2018
T2018_0242.jpg

Speciale jubileumversie van Volvo FH

Om de introductie van de Volvo FH in 1993 – een kwart eeuw geleden – te vieren, brengt Volvo Trucks de Volvo FH 25…
Nieuws
06-10-2020
nieuwe-volvo-fm-wesseling-logistics.jpg

Elf nieuwe Volvo trucks voor Wesseling Logistics

Wesseling Logistics & Warehousing uit Sassenheim heeft onlangs negen nieuwe Volvo’s FM aangeschaft.…