Martin Kolff is de Veiligste Chauffeur van Nederland

Geplaatst door

Tijdens de finale van het NK Veiligste Chauffeur 2019 op het TT Circuit van Assen eindigde Martin Kolff op de eerste plaats, vlak voor Marco Dijkstra en Danny Henskens die respectievelijk tweede en derde werden. Marco kreeg de prijs en de bloemen overhandigd door TVM directeur Arjan Bos.

Het drietal streed na een aantal voorrondes in Assen om de eer en uiteindelijk werd Martin, chauffeur bij Van Waveren Transport de grote winnaar. En dat is eigenlijk helemaal niet vreemd, want Martin doet zijn werk op een tankwagen van Van Waveren in de Shell kleuren. Het is dan ook een geruststellende gedachte dat de veiligste chauffeur van het land op een tankwagen met brandstof rijdt! 

Ridder van de weg 2019 werd Nick van Rijn uit Tuil. Hij rijdt voor Bloemenexpresse De Viersprong en hij verdiende zijn titel doordat hij met zijn vrachtwagen een ongevalsituatie op de snelweg veilig wist te stellen. Hij deed dat door zijn truck dwars over de snelweg te plaatsen. Dat leverde hem naast de titel een mooie bokaal op en een bos bloemen uit de handen van buschauffeur en ex staatssecretaris Fred Teeuwen. 

De winnaar van 'Veilig Transport 2019', een prijs voor transportbedrijven, ging naar Vrijbloed Transport. Matthijs Vrijbloed nam de prijs in ontvangst uit de handen van Veilig Verkeer Nederland directeur Frits van Bruggen. Vrijbloed ontving de prijs voor het actieve veiligheidsbeleid wat deze onderneming voert, onder meer met de bekende Dode Hoek waarschuwing.

Op de paddock van het circuit waren er naast de rijproeven demonstraties van bergingsvoertuigen. Verder waren veel deelnemende chauffeurs met hun vaste truck. Na het officiële gedeelte werd de polonaise ingezet onder leiding van niemand minder dan Frans Bauer. Het bleef nog lang onrustig op het TT Circuit.