Mooie dag voor Riwald Dakar Team en Janus van Kasteren

Geplaatst door

Na een de nodige tegenslag meldt Gert Huzink zich vandaag in de top 5 van de dagklassering. Na een trio Kamaz trucks wist Janus van Kasteren een keurige vierde plek te noteren. De sterk rijdende Pascal de Baar kwam als 8e binnen in de vierde etappe.

Het was al weer de vierde etappe in de Dakar. Een etappe waarin de MAN van Zuurmond helaas niet meer aan de start verscheen. Gerrit Zuurmond verslikte zich gisteren in een stofwolk in een bocht en kwam volgens eigen zeggen tegen een hunnebed tot stilstand. Een verbogen chassisbalk en een afgebroken versnellingsbaksteun betekenden het einde van de rally voor het Rainbow Dakar team.

Tegenslag is er ook voor Vick Versteijnen met zijn De Rooy Iveco. Op de verbinding naar de start liep de Powerstar averij op aan de linker vooras. Die as had eerder al een klap gehad en dat heeft kennelijk meer schade opgeleverd dan verwacht. Feit is dat de as er onderuit moest, nog voor de start. Daardoor mistte de equipe het startslot en daarmee is het klassement voorbij. Vick Versteijnen mag nog wel van start, maar dat wordt dan om de 'spek en bonen' bokaal.

Voor Janus van Kasteren liep het vandaag erg goed en hij kwam strak na de drie Kamaz trucks binnen. Dat betekent dat hij in het algemeen klassement op een zevende plek staat. Dat is beslist niet slecht en er is nog alle kans op een podium. De boel heel houden en aankomen is het devies. Dat geldt zeker ook voor Gert Huzink die vandaag liet zien waar de Renault Hybride rallytruck toe in staat is. Als er niks tegen zit is dit beslist een topper, maar alles is nog zo nieuw dat deze Dakar als een grote test gezien moet worden. In het algemeen klassement staat Gert nu 15e, vlak achter Martin van den Brink. 

Pascal de Baar rijdt de hele rally al sterk en dat resulteert in een achtste positie in het algemeen klassement. Martin van den Brink kwam vandaag als 12e over de eindstreep met zijn indrukwekkende Renault Sherpa. De gisteren nog zo fantastisch rijdende Richard de Groot had vandaag te maken met een onwillige versnellingsbak in de Renault C rallytruck. Op het moment dat we dit schrijven zit de brandweertruck nog vol in de wedstrijd op een 23e positie.