Nedcargo neemt Portena Logistiek over

Geplaatst door

Nedcargo Logistics neemt alle activiteiten van Portena Logistiek Heerenveen over. De geruchten deden al maanden de ronde maar bij zowel Nedcargo als bij Portena werd het tot het laatste moment ontkend. Nu is de kogel door de kerk en is het personeel ingelicht.

Portena Logistiek is een bedrijf met meer dan honderdvijftig combinaties en met grote eigen warehouses. Het familiebedrijf werd in 1932 opgericht in Langweer en heeft op dit moment vestigingen in Heerenveen, Assen, Drachten en Zaltbommel. Portena is gespecialiseerd in nationale distributie van onder andere fietsen en gepalletiseerde goederen. 

Met deze overname heeft Nedcargo Logistics een sterke positie in Noord Nederland en bovendien betekent het een uitbreiding van de activiteiten. In een brief aan de medewerkers wordt gemeld dat de activiteiten van Portena in de basis gelijk blijven, namelijk als zelfstandige logistieke operatie, maar dan met meer mogelijkheden dan voorheen. De ondernemingsraad van Portena heeft inmiddels ingestemd met de overname door Nedcargo Logistics. Nedcargo Logistics is een bedrijf met vijf Nederlandse en een Belgische vestiging.