Nieuw van VW en MAN, de TGE

Nieuws
03-11-2015 | Door Iep van der Meer

Nadat Volkswagen jarenlang samen met Mercedes-Benz busjes bouwde komen ze nu met een compleet eigen model. De huidige Crafter serie wordt volgend jaar afgelost door een nieuw model en die zal ook als MAN TGE worden verkocht. Daarmee zijn we terug bij af, want deze move maakten de beide merken al eerder.

Het is ook een hele logische stap natuurlijk en eigenlijk is het raar dat MAN- en Volkswagen hier ooit van terug gekomen zijn. Een merk als Mercedes-Benz laat zien hoe belangrijk het is om in alle segmenten van de bedrijfswagen wereld mee te kunnen doen. VW- en MAN hebben samen ook zo'n prachtig programma, van de kleinste Caddy tot en met de zwaarste MAN truck.

Om daarin succesvol te kunnen zijn moeten de dealerorganisaties ook in elkaar grijpen en samenwerken. Dat lijkt ons nog wel een dingetje, want we praten over twee volstrekt zelfstandige organisaties. Maar goed, Renault- en Volvo trucks hebben vorig jaar nog laten zien hoe je dat doet.

De eerste stappen worden nu dus weer gezet door VW met de introductie van de nieuwe Crafter die volgend jaar in productie gaat in Polen. Het is tevens de eerste stap in de integratie tussen MAN, Volkswagen en Scania in de ambitie om een wereldwijde speler te worden op het gebied van bedrijfswagens.

Een schitterend en ambitieus plan wat er tot voor kort alle schijn van had om te kunnen slagen. In Duitsland zijn nu echter speculaties te horen over een mogelijke verkoop van MAN en Scania door de Volkswagen groep. De claims voor 'dieselgate' zouden Volkswagen mogelijk kunnen dwingen om de truckdivisie in de etalage te zetten. Kortom, het zijn nog spannende tijden voor VW en de gevolgen daarvan voor de sector zijn op dit moment nog lang niet te overzien. Toch is één ding zeker, die nieuwe Crafter gaat er komen volgend jaar!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-04-2021
MAN_TGE_chcab1_LR.jpg

MAN TGE: meer comfort, lager verbruik

Dat de focus in de bestelautowereld ligt op elektrische versies is logisch. De overheid, zowel de landelijke, als…
Nieuws
09-12-2015
Scanias-Sodertalje.jpg

Volkswagen: Scania als onderpand bij lening

Scania en Volkswagen vormen een dankbaar onderwerp op social media. Op deze website leest u de feiten en de…
Nieuws
22-09-2017
uct1-1400.jpg

Rijden met een VW Transporter T1

Deze week vierde Volkswagen importeur Pon het feit dat ze zeventig jaar geleden de allereerste kever importeerden. Daar…