Nieuwe Golden Flame voor Henk van Vliet

Nieuws
13-11-2015 | Door Tim de Jong

Na veertien jaar ruilde Henk van Vliet van Golden Flame uit Mijdrecht zijn trouwe bondgenoot in voor een gloednieuwe Volvo FH 500 6x2 vrachtwagen. In het begin was hij sceptisch, maar dat bleek onterecht. “Hij rijdt als een streep.” De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Van Dijk Woerden.

Al ruim honderd jaar is Golden Flame actief in brandstoffen. Ooit begonnen als een bedrijf dat enkel turf verkocht, is Golden Flame nu uitgegroeid tot een van de grootste openhaardhoutproducent van Nederland. Het bedrijf is overgegaan van generatie op generatie. Van Vliet: ‘’Ik ben op mijn zestiende als chauffeur en manusje-van-alles begonnen bij Golden Flame en sinds dertien jaar zit ik er zelf in.’’ Het bedrijf dankt zijn naam aan vader Van Vliet, die eenentwintig jaar geleden richting Polen vertrok om paraffine haardblokken te gaan produceren en importeren. Toentertijd had Golden Flame nog een andere uitstraling. “De kleurstelling zoals deze nu is, heb ik samen met mijn zus bedacht. We zijn allebei redelijk creatief en vullen elkaar steeds aan.”

Dat creatieve kleurgebruik is terug te zien in Golden Flame’s nieuwe Volvo FH. Maar naast het spuitwerk moest de truck ook nog aan tal van andere eisen voldoen. “Ik wist twee jaar geleden al dat er een nieuwe moest komen en dus heb ik lang na kunnen denken over alle opties. De vorige vrachtwagen, die eveneens bij Van Dijk Woerden vandaan kwam, was van alle luxe en gemakken voorzien en die wilde ik graag behouden. Uiteraard vond ik dat er ook wat nieuwe snufjes aan de auto moesten worden toegevoegd.”

En dus is het uithangbord van Golden Flame ontzettend compleet geworden. Zo is de Volvo voorzien van een overrijplaat, waardoor er doorgeladen kan worden van de aanhangwagen naar de voorwagen en is er daarnaast gekozen voor een Active Safety Pro-pakket en luchtvering op de vooras. De gloednieuwe drie-assige aanhanger zorgt er bovendien voor dat al het zware materiaal moeiteloos vervoerd kan worden. “Ik heb deze truck nu twee maanden en ik moet zeggen: hij rijdt als een streep. Daar draagt onder andere de luchtgeveerde vooras aan bij. Toen ik mijn nieuwe truck voor het eerst zag staan, voelde ik me ongelofelijk trots. En wanneer er voor de zoveelste keer foto’s van mijn auto worden genomen, voelt dat natuurlijk machtig. Het is gewoon een verschrikkelijk mooie truck geworden.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-03-2016
RistiApache4.jpg

Ristimaa Apache FH16

Het Finse Ristimaa Customs heeft weer eens een rijdend statement neergezet. Met de Volvo FH16 650 Apache Power Truck doet Ristimaa…
Nieuws
06-11-2015
Supervolvo2.jpg

Showtruck in BIGtruck!

Exclusief in BIGtruck Online Magazine vind je de reportage van deze showtruck, een in Nederland verlengde Volvo FH cabine bestemd…
Nieuws
02-02-2021
143692925_10225903402595780_5298549971371708784_o.jpg

Unieke Volvo FH16 750 voor Logimix

Het Franse Logimix heeft een unieke Volvo FH16 750 op de weg gezet met spectaculaire airbrush taferelen. Het thema is,…