Nieuwe Scania's voor Albers BV

Geplaatst door

Albers bv uit Landhorst nam onlangs twee nieuwe Scania 4x2 trekkers 450S in gebruik. Albers gaat beide rondom luchtgeveerde voertuigen met negentons vooras voornamelijk inzetten in het transport van veevoeder en mest. Bij de aanschaf speelde in eerste instantie het bewezen goede brandstofverbruik een belangrijke rol. Maar ook de voorkeur van de chauffeur telde mee.  

“Een chauffeur heeft bij ons een vaste auto. Maar het werk kan wisselend zijn. Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk met ieders voorkeur rekening te houden. Onze chauffeurs hebben een eigen trekker, maar moeten wel kunnen bijspringen waar het nodig is . Daarom beheersen onze chauffeurs dan ook meerdere disciplines. Een mesttank is anders dan een walkingfloor of een zeiltrailer. Dat maakt het werk wel afwisselend.  ”

De Scania's zijn uitgerust met een hydrauliekpomp, een schuifschotel en alle mogelijke stekkeraansluitingen waardoor ze universeel inzetbaar zijn. De trucks komen verder met een coaching pakket waarbij de chauffeurs met enige regelmaat worden bijgepraat over de prestaties en het brandstofverbruik. “Ik zie een chauffeur als een professional die voor ons elke kilometer opnieuw het beste uit zijn truck moet halen. Aan de andere kant moet je hem dan wel de tools geven zodat hij dat ook kan. Elk nieuw voertuig is doorgaans toch weer net even anders en kan meer. Dat moet hij of zij wel optimaal kunnen bedienen.” 

Bij Albers gaat een truck lang mee. “Wij halen ruim een miljoen kilometer in de eerste acht jaar. Dan zetten we zo’n trekker nog een aantal jaren in tijdens de seizoenspieken. De eerste acht jaar maken ze wel 140.000 kilometer per jaar. Eenmaal uit actieve dienst kan het goed zijn dat ze twee drie maanden stilstaan en komen ze niet verder dan een 60.000 km. Albers heeft het onderhoud aan deze trucks contractueel geregeld met Scania Nijmegen. “Maar we doen ook dingen zelf.”