Nieuwe Volvo FMX J.K.vd.Dool Wassenaar

Nieuws
28-08-2021 | Door Niels van Duijvenboden

Vanmorgen was de officiële sleuteloverhandiging door verkoper Sander Voogt van Volvo Group Truck Center Rijnsburg. Na 7,5 jaar trouwe dienst is het tijd om afscheid te nemen van de oude Volvo FMX  en gaat chauffeur Ruud Oosterveer vanaf maandag op pad met de nieuwe Volvo FMX. J.K. vd. Dool is hiermee een van de eerste in Nederland die met dit nieuwe type gaat rijden. Na een aantal maanden bouwen is de nieuwe Volvo FMX gereed gekomen voor gebruik voor op en naast de weg. De Volvo FMX is voorzien van een 16tonmeter vouwkraan van HMF en een  30tons haakarm van Hyva. Dit om de bodemverbeteraars op de plaats van bestemming te brengen en uit te knijpen op locatie, vaak in borders van gemeenten door het hele land heen. Met de haakarm is het eenvoudig containers oppakken en wisselen vanaf de 3 assige Pacton aanhanger. En hiermee vormt het een multifunctionele combinatie. Naast de lichtgewicht containers voor het vervoer van onze bodemverbeteraars kunnen ook andere containers worden vervoert voor het transport van grondstoffen zoals zand, grond,grind maar ook afvalhout en restfractie.

 

En ook aan de veiligheid is gedacht. In de spiegelsteun aan de bijrijderskant zit een camera zorgt voor zicht in de dode hoek. Samen met de 10% grotere zijramen zorgt dit voor nog meer zicht rond de cabine. Tevens is het comfort en geluidsniveau in de cabine verder verbeterd wat weer zorgt voor een chauffeur die zich op en top op de weg kan concentreren.

De nieuwe Volvo FMX is voorzien van een 420 pk sterke Euro-6 motor gekoppeld aan een I-shift automaat. Hiermee is het geen probleem om aan de slag te gaan in de binnensteden waar een milieuzone geldt. De Volvo FMX is uitgevoerd in de 8x4*2 configuratie ( 2 assen aangedreven en 2 gestuurd) En dit heeft zich de afgelopen jaren goed bewezen. 

 

We wensen chauffeur Ruud Oosterveer veel veilige km`s met de nieuwe Volvo!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-11-2016
Hemmen2.jpg

Stoere FMX met hydraulische vooras voor Hemmen BV

Aannemer en wegenbouwer Hemmen BV uit Nieuw Dordrecht heeft een stoere Volvo FMX op de weg gezet. 
Nieuws
12-12-2016
Prins2.jpg

49 tons af-fabriek Volvo voor Prins transport

Prins Transport heeft met de nieuwe Volvo FMX 10x4 Tag-XL een regelrechte primeur in huis. Het is namelijk…
Nieuws
18-07-2018
Volvo_FMX_Cito_Nederhorst_den_Berg_001.jpg

Drie Volvo's FMX voor Cito Transport

Cito Transport uit Nederhorst den Berg heeft drie nieuwe Volvo FMX 10x4 kippers aan de vloot toegevoegd. De trucks,…