Nieuws
09-09-2017 | Door Iep van der Meer

Afgelopen week reisde de redactie van BIGtruck af naar het Zweedse Södertälje waar Scania het nodige nieuws presenteerde. Daarbij ging het niet alleen maar om de nieuwe bouwvoertuigen uit de XT range.

Zeker, de focus van Scania lag vooral op het nieuws voor de bouwwereld met de XT serie. Stevige stalen bumpers, spiegels met een slagvaste behuizing, allerlei slimme details voor de opbouwers van kippers- mixers en dergelijke zullen aan de populariteit van Scania in de bouw wereld bijdragen. Binnenkort lees je hier meer over in BIGtruck.

Opvallend was echter dat ook de nieuwe zwaar transport voertuigen gepresenteerd werden. Dat wil zeggen, daar werd maar amper over gesproken maar ze stonden gewoon wel klaar voor rij-impressies. Wij konden het dan ook niet laten om de stoere V8 machines aan het werk te zetten. En dat die S730 het doet dat wisten we al, maar de nieuwe 650 pk non EGR V8 belooft ook veel goeds. Wat een power en vooral, wat een sound zit daar in! Check het bijgaande filmpje maar even!

Naast alle grote geweld was er detail nieuws. Zo komt Scania met een echt nachtslot voor veiliger overnachten. Een heel fraai vormgegeven en eenvoudig, maar doeltreffend slotje houdt indringers voortaan buiten. Nieuw is ook de elektrische handrem. Net als bij dat andere beroemde Zweedse merk kun je die voortaan ook op je Scania bestellen. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-03-2017
Sluimers1.jpg

Oud en nieuw bij Sluimers Transport

Sluimers Transport kiest voor Scania New-Gen en huidig model volgens het officiële persbericht van Scania Nederland.…
Nieuws
23-08-2017
Scania_construction_2017.jpg

Scania primeur voor Transport Compleet

Scania kondigt aan dat de nieuwe 'Nextgen' bouwvoertuigen van het merk tijdens Transport Compleet in Gorinchem gepresenteerd…
Nieuws
03-03-2017
Werf2.jpg

Scania R500 voor Van der Werf Bakhuizen

Van der Werf Transport uit Bakhuizen zet sinds begin dit jaar een nieuwe Scania R500 Highline in. De voorloopas-…