Nog een paar 1 april grappen

Geplaatst door

Afgelopen week was BIGtruck niet de enige die een 1 april grap publiceerde. Wij verzonnen een elektrische V8 van Scania, die in de omgeving van Asten, waar zich onze shop bevindt, getest zou worden. Ingenieurs van de fabriek zouden serieus meekijken naar de vorderingen. Inmiddels blijkt dat wij niet de enigen waren die iets grappigs hadden verzonnen.

Op de foto zie je de eerste Tesla Semi vol-elektrische truck in de kleuren van de Deense vervoerder Poul Schou. Dit bedrijf komt uit Odense. Zij zetten deze foto op Facebook, kort nadat Tesla juist had gezegd dat de elektrische trucks van het merk waarschijnlijk pas volgend jaar zullen komen, in plaats van dit jaar nog. Nee, zeiden de Denen, wij hebben onze eerste al!  

Een Spaans en een Kroatisch transportmagazine tuinden erin en zetten de primeur groot op de cover, ondanks dat onze Deense collega’s er op social media lachende gezichtjes bij zetten.

Zo waren er meer. Een Poolse collega schreef dat de Franse dodehoek sticker ook op het stuurwiel geplakt moest worden. Anderen schreven dat de Britten met eigen dodehoek stickers zouden komen. De Duitse collega’s schreven dat het automerk Dacia ook trucks zou gaan bouwen, inclusief een geshopte foto. De Dacia zou de Renault T als basis hebben. “Angriff im Fernverkehr”, schreven ze. En de Belgen schreven dat er een hyperloop zou komen tussen het Suez-kanaal en de haven van Antwerpen.

Die laatste vinden wij trouwens best wel gezocht.