Opening Jan Bakker Hattemerbroek

Nieuws
21-06-2019 | Door Iep van der Meer

Dit weekend is de feestelijke opening van de nieuwe hoofdvestiging van Jan Bakker in Hattemerbroek. In de oksel van de A50 en de A28 is een prachtig nieuw bedrijfscomplex gebouwd op een ruim opgezet terrein met een prachtig nieuw hoofdkantoor. Vandaar stonden alle 121 trucks van het bedrijf keurig gewassen in slagorde opgesteld en dat is een indrukwekkend gezicht.

Jan Bakker begon in 1985 met een fouragehandel waarna er ook een mesthandel werd opgestart. Daarna ging Jan Bakker ook in aardappelen handelen en begon hij met transport. De handel is nog steeds de core business van Jan Bakker maar ook het transport groeide aardig uit zijn voegen. Op dit moment staan er maar liefst 121 van die fraaie blauwe trucks op een rij (en één rode) op het nieuwe terrein. Alle personeel is keurig in een wit overhemd gestoken en het is groot feest in Hattemerbroek met speelkussens, een barbeque en uiteraard een overvloedig stromende bierpomp. De chauffeurs zijn trots op hun auto's en trots op hun werkgever, dat spat er vanaf.

Toch kwam er de afgelopen week een behoorlijke kink in de kabel door een inval van het Openbaar Ministerie. Een paar medewerkers werden aangehouden en een deel van de administratie werd meegenomen voor verder onderzoek. Hier de officiële verklaring zoals die op de Jan Bakker website te lezen is: 

Mestverwerkings- en transportbedrijf Jan Bakker laat weten dat de aangehouden medewerkers afgelopen weekend door het OM op vrije voeten zijn gesteld. Vanaf vandaag gaan zij weer volledig aan het werk. De medewerkers hebben meegewerkt aan het onderzoek en zullen thans het vervolg afwachten.

Het onderzoek speelt zich af in de context van wetgeving op het vlak van milieubeheer. In het verleden is meerdere malen met onder andere de NVWA overlegd over hoe zaken te administreren, aangezien regels vaak op verschillende wijzen kunnen worden geïnterpreteerd. Jan Bakker wil benadrukken dat het bedrijf meent dat het bij de registratie en administratie van stoffen die zij opslaat en uitlevert, altijd te goeder trouw heeft gehandeld. Ook heeft Jan Bakker herhaaldelijk op verzoek van de overheid meegedacht om regelgeving te verbeteren en te vereenvoudigen. De samenwerking met instanties als de NVWA en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is zonder meer goed te noemen. Het bedrijf beschouwt het immers als haar maatschappelijke taak om, als één van de grootste mestverwerkers van Nederland, bij te dragen aan een werkbaar en doelmatig systeem.

Mestverwerkings- en transportbedrijf Jan Bakker zal ook in het verdere verloop van het onderzoek haar medewerking verlenen. Zij wacht de eventuele vervolgstappen vanuit het OM af. Alle bedrijfsactiviteiten gaan vanzelfsprekend door en worden niet door het onderzoek belemmerd of beïnvloed. De Open Dag van het bedrijf dat gepland staat op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni gaat uiteraard door. (Tot zover de website van Jan Bakker)

De uitkomsten van het onderzoek laten op zich wachten maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van om stevig uit te pakken dit weekend rondom de opening van de nieuwe vestiging. De timing van de inval was bijzonder ongelukkig maar wat het bedrijf heeft neergezet daar in Hattemerbroek is ronduit indrukwekkend en dat mag vol trots gevierd worden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-12-2020
Verberk_21-1400.jpg

Jan Bakker neemt Jos Verberk Transport over

Jan Bakker Transport uit Hattemerbroek neemt per 1 januari de activiteiten over van Jos Verberk uit Oploo.…
Nieuws
20-08-2019
DAFXF-JanNagtegaal-DAFNederland.jpg

Jan Nagtegaal koos weer voor DAF

Eigen rijder Jan Nagtegaal uit Middelharnis maakte na 16 jaar onlangs weer kennis met de DAF XF. Tijdens een Ride &…
Nieuws
30-01-2024
Jan de Rooy-1400

Rallylegende Jan de Rooy overleden

Transportondernemer Jan de Rooy is op 80 jarige leeftijd overleden. Heel Nederland leerde hem kennen als rallyrijder…