Opnieuw rode cijfers voor Waberers

Nieuws
09-08-2019 | Door Tim de Jong

Wederom een lagere omzet, minder opdrachten minder personeel en minder vrachtwagens. Waberer’s verkeert in zwaar weer op een moment dat de economie enigszins afkoelt. Hoopgevend voor de Hongaren is dat het verlies niet meer zo groot is.

In het tweede kwartaal van dit jaar draaide Waberer’s een verlies van 9,1 miljoen euro. Dat is heel wat minder dan de bijna 21 miljoen euro die Waberer’s in het eerste kwartaal verloor. Het reduceren van personeel en het verkleinen van de vloot lijkt al vruchten af te werpen.

Waberer’s is er echter nog lang niet. Het lijdt onder de onduidelijkheden rond de Brexit en het voelt dat stagnatie in de Duitse industrie. Duitsland is een belangrijk land voor Waberer’s.  Het implementeren van een nieuw IT-systeem ging ook al niet vanzelf en behalve in Duitsland, loopt ook in andere landen het aantal opdrachten terug, aldus Waberer’s in zijn kwartaalrapport.

Opvallend in de rapportage van het bedrijf is dat er nogal wat onderling beter afgestemd moet worden. Met name tussen de planning en het chauffeursgilde lijkt dit het geval. Waberer’s zet in op verdere verkleining van de vloot en het personeelsbestand. Er werkt nu zo’n 7500 man bij het bedrijf, waarvan 5500 chauffeurs. Zij houden ruim 4200 trucks op de weg, enkele honderden minder dan aan het begin van dit jaar.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-03-2021
Waberers_1.jpg

Vloot Waberers in 2020 met duizend trucks gekrompen

Het coronajaar bracht weinig goeds voor het ooit zo grote Hongaarse transportbedrijf Waberers. Gedurende…
Nieuws
25-03-2019
WabererKogelfoto.jpg

Wolken voor Waberer's zonnetje

De Hongaarse transportreus Waberer's ziet het zonnetje wat minder vrolijk schijnen. Na jaren van groei en grote winsten…
Nieuws
02-06-2017
Waberers_Intermodaal.jpg

Waberer's gaat het spoor op

De omstreden Hongaarse transportreus Waberer's gaat zich richten op intermodaal vervoer. Het bedrijf beschikt al over zo'n…