Opnieuw rode cijfers voor Waberers

Geplaatst door

Wederom een lagere omzet, minder opdrachten minder personeel en minder vrachtwagens. Waberer’s verkeert in zwaar weer op een moment dat de economie enigszins afkoelt. Hoopgevend voor de Hongaren is dat het verlies niet meer zo groot is.

In het tweede kwartaal van dit jaar draaide Waberer’s een verlies van 9,1 miljoen euro. Dat is heel wat minder dan de bijna 21 miljoen euro die Waberer’s in het eerste kwartaal verloor. Het reduceren van personeel en het verkleinen van de vloot lijkt al vruchten af te werpen.

Waberer’s is er echter nog lang niet. Het lijdt onder de onduidelijkheden rond de Brexit en het voelt dat stagnatie in de Duitse industrie. Duitsland is een belangrijk land voor Waberer’s.  Het implementeren van een nieuw IT-systeem ging ook al niet vanzelf en behalve in Duitsland, loopt ook in andere landen het aantal opdrachten terug, aldus Waberer’s in zijn kwartaalrapport.

Opvallend in de rapportage van het bedrijf is dat er nogal wat onderling beter afgestemd moet worden. Met name tussen de planning en het chauffeursgilde lijkt dit het geval. Waberer’s zet in op verdere verkleining van de vloot en het personeelsbestand. Er werkt nu zo’n 7500 man bij het bedrijf, waarvan 5500 chauffeurs. Zij houden ruim 4200 trucks op de weg, enkele honderden minder dan aan het begin van dit jaar.