Nieuws
05-03-2018 | Door Tim de Jong

Een paar dagen voordat het moederbedrijf van Scania, Volkswagen, via via bekend maakte naar de beurs te willen, gaf Scania topman Henrik Henriksson een heel optimistisch interview aan een Zweedse krant. Dit, omdat de eerste twee maanden van 2018 erg goed zijn verlopen voor de Zweedse truckbouwer.

Scania bouwde en verkocht in 2017 90.800 trucks, een heel groot aantal. Maar daarmee hoor je nog niet bij de grote jongens. Daarmee bedoel ik Volvo en Daimler, die resp. twee en 4,5 keer groter  zijn. Maar toch, de tijd dat Scania even veel bouwde als DAF ligt nog niet ver achter ons. DAF bouwt zo'n beetje tweederde van het volume van Scania.  

Maar nu het goed gaat met het transport in Europa en nu chauffeurs schaars zijn en Scania het volste vertrouwen heeft de zuinigste truck te bouwen, droomt de directie in Södertälje hardop over een productie aantal van 100.000 trucks. Net op het moment dat het moederbedrijf naar de beurs gaat en daar een groot bedrag binnenhaalt dat nodig is om de techniek van de toekomst te kunnen ontwikkelen en natuurlijk om groter te groeien in andere delen van de wereld. Of Scania daar ook nog wijzer van wordt, staat overigens nog te bezien. Maar die 100.000 trucks per jaar, dat is wel haalbaar voor Scania!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-03-2018
Laatste_Scania_PGR.jpg

Scania's GPR-serie nu echt uit productie

Op een moment dat volgens het merk de order intake groter is dan ooit, is de laatste Scania van de vorige generatie…
Nieuws
14-01-2020
DAF_BIGtruck_trailer.jpg

DAF wil meer trucks bouwen in Eindhoven

Volgens regionale bronnen heeft DAF een aanvraag ingediend bij de provincie Noord Brabant om meer trucks te mogen…
Nieuws
14-03-2022
AdBlue_tank_DAF_LR.jpg

Yara beperkt Adblue-productie vanwege hoge gasprijs

Adblue-producent Yara schrijft dat het de productie van AdBlue, een essentieel goedje dat nodig is…