Scania komt met 540 pk zes cilinder

Geplaatst door

Volgens welingelichte bronnen komt Scania binnenkort met een 540 pk uitvoering van de bekende 13 liter motor. Met een koppel van 2700 Nm levert die zespitter voortaan net zo veel trekkracht als de 520 pk sterke V8. 

Onze bronnen zijn vrij zeker van het feit dat Scania binnenkort met dit mooie nieuws komt. Het is een logische stap, want ook de andere merken bieden dergelijke vermogens uit zes cilinder motoren met een inhoud van rond de 13 liter. Een volgende, logische stap zou zijn dat de V8 ook een opwaardering krijgt. Misschien dat Scania daarmee zelfs wel weer de vermogensrace aan gaat met Volvo. Dat Zweedse merk staat namelijk al jaren aan kop in de vermogensrace met de FH16 750. Scania houdt het tot nu toe op 730 pk. 

Het nieuws van de 540 pk sterke zes cilinder motor zou binnenkort moeten komen als onze bron het bij het rechte eind heeft. De foto die je hier ziet hebben we zelf even geshopped, maar in Latijns Amerika rijdt ook al een 540 pk versie met 2700 Nm. Dat is echter een Euro-5 motor. Overigens zie je hier de badge van een G model, maar de 540 pk versie komt uiteraard ook in de R- en S- serie.